fbpx

Långholmens husbilscamping är en centralt belägen husbilscamping som är öppen mellan maj och september. Här finns 77 platser för husbilar, inga husvagnar.

Bokning

Platserna måste förbokas och kostar 320 kr/dygn exklusive el. El kostar 30 kr/dygn

Faciliteter

Receptionen är öppen mellan kl 08.00 och 21.00 Det går bra att beställa nybakat bröd och man kan köpa glass.

Dusch och toaletter; väldigt enkelt, man fyller på ett kort med valfri summa och kortet köper man i receptionen. 4 minuter räcker gott och väl för att tvätta håret och ta en dusch. Lagom stora hytter.

Sopsortering; det finns soptunnor utplacerade för både brännbart och flaskor.

Påfyllning av vatten, tömning av vatten och latrin sker vid servicehuset där toaletter, duschar och diskmöjligheter finns. Diskning sker utomhus. Varmvatten får man genom att trycka på en knapp, bra och miljövänligt. Att diska ute sommartid är mysigt men det kanske inte hade varit lika om det hade regnat.

Hitta hit

Se vägbeskrivning på Långholmens husbilscampings hemsida husbilstockholm

Att göra på Långholmen

Det finns både klippbad och strandbad. Det finns även en ramp vid strandbadet. Rent och snyggt. Inget skräp. Mycket trevligt. Framkomlighet med barnvagn, rullstol. Backigt. Lättare att välja gångbanan i endera riktningen om man vill ta en promenad. Det finns asfalterade vägar bort till både museet och strandbadet.

Jogging, ganska backigt men det får man väl ta som en utmaning. Annars kan man jogga längs t ex Söder Mälarstrand.

Man kan hyra kajak https://langholmenkajak.se/

Här finns så klart Långholmens Museum, tidigare Långholmens centralfängelse väl värt ett besök. Här finns också Vandrarhemmet STF Långholmen Hostel.

Bo här med barn fungerar bra. Inte så roligt om man bara håller sig nere på parkeringen som är en grusplan men mycket mysigt om man tar sig uppåt för en härlig utsikt, här finns stora grönområden och en lekpark för barnen. Man får heller inte glömma bort att man är på en ö. Det är viktigt att man håller koll på barnen så de inte hamnar i vattnet eller framför en bil. Det rör sig bilar lite nu och då allt eftersom gäster åker och nya kommer.

Långholmens camping ligger på ett väldigt lagom avstånd till Slussen som var vårt utflyktsmål. Man ser stadshuset och Riddarholmen med Wrangelska palatset och Söder Mälarstrand från den östra sidan av Långholmen. Det var lätt att ta sig fram med barnvagn även om gångvägen ibland var delad med cykelvägen. Största problemet var framför allt alla elsparkcyklar. Vårt mål var att ta oss till Skansen och genom att promenera till Stockholm Slussen kajen, ta Djurgårdsfärjan och därefter en kortare promenad upp till entrén vid Skansen och det tog ungefär en timme.

2 Comments

  1. Nog för att det är i Stockholm men 320 kr/dygn exklusive el är dyrt. Vore bättre att man betalar för det man använder. Vi vill ha tömning och kunna köpa vatten.
    Vi har inget trevligt minne från denna platsen men det var år 2002 så mycket har väl förändras.

    1. Hej Nils-Åke. Man får betala utifrån läget med närheten till Stockholm. Får vår del var det viktigt med central plats för husbilen då barn och barnbarn var med, så alla enkelt kunde ta sig till och från platsen. Men det är alltid upp till var och en att bedöma vilket behov man har. Vi öskar fortsatt fin sommar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism