Därför testar vi i samarbete med Wera sedan några månader ett Wera Bohus AIR 310 för att se hur det fungerar med förtält på en plåtis med tanke på skjutdörren samt bilens mer böjda kaross än en husbil som är med rak i väggarna.

På bara några minuter får man ett härligt extrarum att vara i för t ex att äta middag efter en dag på Görälven i kanot utmed mindre forsar.

Våra + och – hittills

Väldigt enkel uppsättning av tältet. Man monterar det i markisskenan, pumpar upp de tre bärande ”pinnarna” samt de sex extra pinnar som placeras mellan de tre bärande.

Stora ljusinsläpp som också är enkla att täcka. Ovanför de två främre finns smarta luftinsläpp med bra skydd mot både mygg och knott.

Det går att gå in både framifrån så klart samt på båda sidorna. Sidoingångarna kan öppnas men man kan låta myggnätet vara stängt. På så sätt får man bra luftning utan att få in objudna gäster.

Vi har testat oss fram för att hitta hur långt fram vi ska sätta tältet så att skjutdörren går att öppna fullt, utan att tältet och dörren krockar.

Vi har valt att inte använda de två medföljande stänger som används mellan tältet och bilens vägg. Detta då plåtisar oftast är lite med välvda i karossen än vanlig husbil.

Ett av områdena för förändring/förbättring för att ännu bättre passa till plåtis med skjutdörr är att göra täckkappan mindre så den inte är i vägen när man ska öppna och kläms i dörren när man stänger.

Likaså är den mellersta ”pinnen” lite för tjock för att bra passa mellan dörren och markisen/taket i alla fall på vår modell. Som extra skydd har vi tryckt dit en dörrlist på ovansidan av skjutdörren. Man skulle önska en smalare kanal så vore detta problem löst.

Hur funkar det på vintern?

Eftersom vi bor där vi gör och har riktig vinter under rätt så många månader av året så har vi testat tältet även under vintern. Det stora problemet var att få ner markpinnarna, så där får man hitta en annan lösning så klart. Annars funkade det bra och skönt att även under vintern ha ett extra utrymme där man kan ställa in skidor samt borsta av snön utan att få in allt i bilen.

Utprovning och första uppsättning
En plåtis med lufttält

Dela detta:

Gilla detta:

Gilla Laddar in …

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inlägg på samma tema