fbpx

I betalt samarbete med Campingtillbehör4u

Vintercamping är något som alltfler upptäcker. Vi har tidigare här på bloggen skrivit om olika tips för att hålla kylan ute när man vintercampar. Att vintercampa är heller inget problem om man vara tänker till lite före och gärna har med sig en liten annan typ av utrustning än under sommaren.

Ett bra och relativt billigt tillbehör är någon form av termomatta eller isoleringsmatta för husbilens front som oftast är oisolerad och har stora glasytor som är riktiga energitjuvar. Så för att minska gasol- och elförbrukningen är någon form av isolering en bra investering, både för trivseln och plånboken.

Sedan i höstas testar vi en invändig isoleringsmatta som man enkelt sätter fast genom medföljande sugproppar samt har enkel kardborreöppning för att få runt ratt och växelspak.

I paketet ingår även en extra matta att lägga på golvet.

Tyvärr blev det en hel del kondens på rutorna och även is på utsidan, vilket vi gärna vill slippa och påtalade detta för återförsäljaren. Detta ledde till att vi började testa en yttre termomatta som de också saluför. Det är en matta som med ett enkelt grepp går att öppna så man kan släppa in vårsolens värmande strålar.

Monteringen är mycket enkel. Man hänger täcket genom en ”ficka” i bakkant på förar- respektive passagerardörr. Det hela spänns fast genom medföljande gummiband. Täcket går enkelt att komplettera med en underdel som täcker hela fronten ned till marknivå.

Genom den utvändiga mattan undviker man kondens på rutorna. Vid kraftig kyla är det enkelt att komplettera med den inre isoleringsmattan vilket vi har gjort och då blir det ett skönt inomhusklimat även den kallaste vinterdagen.

Summering

  • Smart att kunna öppna för vindrutan när man vill
  • Skönt att slippa kondens på rutornas insidor samt is på utsidan
  • Termotäcket kan enkelt kompletteras med en nederdel om man önskar täcka en större yta t ex hela dörrarna
  • Termomattan skulle kunna vara tjockare, vi upplever den något tunn när det är riktigt kallt

4 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism