fbpx

Den här helgen åker vi till Linköping och på vår resa ska vi stå på olika två ställplatser.

Den första natten tillbringar vi på Västergårdens ställplatser Hästholmen, en ställplats som öppnades 2020 av familjen Wilén så nu finns tre olika platser med ställplatser i Hästholmen. Det är dels de nya, dels de vid Hästholmens hamn samt de vid 31ans glass och kök mitt i byn som vi besökt vid flera tillfällen.

Ensamt och ödsligt eller lugnt och tyst. Kallt, javisst ute men inne nej.

Totalt finns det 20 platser som var och en har en liten egen gräsmatta och ordentlig grusplan att stå på. Det är begränsad tillgång till service vintertid därför har man då ett lägre pris, en natt med el under vintern kostar 150 kronor. Sommartid kan man tömma latrin och gråvatten från både lösa och fasta tankar, fylla färskvatten. I det lilla servicehuset finns även toalett och diskplats.

Vi har cyklat Vätternrundan två gånger tillsammans. Vätternrundan passerar Hästholmen på vägen mot den första depån i Ödeshög. Den sista biten innan man väl är framme i Ödeshög känns oändligt lång. Det här är också den längsta delsträckan av alla, 47 km.

Efter ett kort besök i Linköping åker vi vidare till Kaffeteriet vid Göta kanal, Borensberg

Det finns 39 ställplatser, 23 med el och 16 utan. 5 av platserna är bokningsbara, bra att inte alla är bokningsbara tycker vi. Under 2021 kommer man utöka antalet platser då det ofta är fullt under sommaren.

I det gamla hamnmagasinet är servicehus inrymt i två plan med hiss. Här finns ett litet utrymme för disk, separat tvättstuga och fräscha toaletter/duschar.

Platserna är väl tilltagna och utmärkta på ett bra sätt. Pris för plats med el är 240 kronor vilket vi tycker är i högsta laget. Framför allt då en hel del service är stängda under vintern som finns tillgänglig under sommaren, då till samma pris.

Det finns ett stort antal ställplatser utmed hela Göta kanal. Kanske åka kanalen med husbil eller cykla istället för det traditionella sättet båt? Läs mer på hemsidan Göta kanal.

När Carina cyklade Tjejvättern 2007 och 2008 gick den då 90 km långa banan förbi Borensberg.

4 Comments

  1. Det ser både väldigt kallt och ensamt ut men tror säkert ni hade det betydligt varmare och mysigare inomhus i husbilen. Vi läntar så otroligt mycket till våren när vi kan åka ut med husbilen igen. Kanske vi ses på någon ställplats i sommar?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism