Hjälp med grepp!

I betalt samarbete med NYVAB

Äntligen har snön kommit hos oss i Fjugesta så nu kan vi börja testa snökedjor från Nyvab i Älmhult.

Under nyårshelgen besökte vi Grövelfjäll och där kunde vi se många husbilsförare som gjorde åtskilliga försök i snön och halkan för att komma framåt i backar och på oplogade platser.

Vår plats var plogad men visst spinner framhjulen en del i alla fall trots att jag startade på 2:ans växel och manuellt läge på automatväxellådan.

Vi kommer att testa och utvärdera snökedjor för att se om och hur greppet förändras. På bloggen kommer ni att hitta beskrivet med text, bild och film hur man monterar respektive demonterar på enklaste sätt.

Det ska bli spännande att jämföra skillnaden i framkomlighet när vi kör med och utan snökedjor på husbilen.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: