fbpx

I betalt samarbete med Thetford Europe

En av bekvämligheterna i husbilen är så klart toaletten. Du kan gå på toaletten när som helst på dygnet, du behöver inte klä på dig för att uppsöka en toalett eller ett utedass och framför allt slipper du offentliga toaletter som ibland kan vara mer eller mindre trevliga. Eftersom du har ett handfat bredvid toalettstolen kan du tvätta händerna innan du klär på dig.

Adria Twin Supreme 640

På en offentlig toalett som du delar med andra där det inte finns ett handfat ska du först torka dig, dra på dig kläderna, spola, ta i handtaget och sedan tvätta händerna. Det är verkligen inte hygieniskt.

Det förvånar oss att så många tycker det är mindre trevligt att hantera toakassetten. All avföring, urin och papper blandas med en vätska eller vilket medel man nu har i sin kassett. Sedan är det bara att tömma allt på avsedd plats när man behöver och har möjlighet.

Smart med två toakassetter

I vår husbil har vi två stycken toakassetter och det gör att vi inte behöver oroa oss för att toakassetten plötsligt är full. Det är svårt att bli helt överraskad då man faktiskt ser hur mycket innehåll kassetten har när man spolar. Det man kan tänka på är att använda ett toalettpapper som löses upp lätt men det går bra att använda vilket toalettpapper som helst.

Snygg och praktisk förvaringsväska

Nu finns det en snygg och praktisk förvaringsväska för den extra toakassetten när man t ex förvarar den i garaget i husbilen. Extra tryggt då väskan samtidigt ger ett skydd mot spill i husbilen innan man kommer på plats för att tömma.

Mer om väskan finns att läsa via länk Thetford cassette carry bag

Tömning

Vi har alltid med oss ett par arbetshandskar när vi ska hantera toakassetten och tömma grå- och svartvatten. Innan man tar loss den fulla kassetten kan man se till att de som åker med i husbilen vet att kassetten är borttagen en stund så minskar man risken för obehagliga överraskningar.

När den tomma kassetten är på plats fyller man på med lite vatten och vätska.

Det finns både särskilda behållare man tömmer toakassettens innehåll i eller så ska man använda samma avlopp där grå- och svartvatten töms. För allas trevnad spolar man så klart av gallret efter sig. På vissa platser finns det också maskiner där man mot en avgift får sin toakassett tömd, rengjord och fylld med ny vätska.

Välj rätt slang vid rengöring av toakassetten

Ibland har vi sett man man tar färskvattenslangen för att skölja toakassetten. Det är viktigt att tänka på vad slangen är till för, det är ju inte så hälsosamt om man tar färskvattenslangen och fyller på tanken i husbilen om personen före stoppat ner slangen för att göra rengöra toakassetten.

Titta gärna på denna film som vi gjort om tömning av grå- och svartvatten från husbil. Fler intressanta filmer finns på vår YouTube kanal eller sök inlägg på bloggen.

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism