fbpx

I betalt samarbete med First Camp

Vi svänger av motorvägen och åker mot Skutberget, Karlstads friluftsområde vid Vänern. Snart ser vi campingen – vita husvagnar och husbilar så långt ögat kan se och det ser nästan ut som en vacker liten grekisk by på håll. Semesterns sista helg kommer att vi vara på First Camp Skutberget-Karlstad.

I direkt anslutning till campingplatsen finns Skutbergets frilufts- och rekreationsområde som sköts av Karlstads kommun. Här finns motionsspår, MTB, discgolf, klippbad och tillgänglighetsanpassade promenadslingor och badmöjligheter. Campingen ligger nära IKEA och Bergvik Köpcenter, det finns tydligt skyltade cykelbanor. Det går även buss till och från Karlstad ungefär två gånger i timmen.

Läs mer om Skutberget via länken Skutberget en vacker plats vid Vänerns strand

Den första natten står vi på en campingplats mellan säsongscampare. Gräset är nyklippt och det finns mycket gräs kvar. Många av säsongsgästerna har nästan som små sommarstugetomter med altaner, staket, blomrabatter och belysning.

På området finns två servicehus utrustade som servicehus brukar vara på campingplatser. Vid det ena servicehuset finns möjligheter att fylla färskvatten och tömma gråvatten från fasta tankar.

Ett plus är den härliga matsalen/TV-hörnan i det nyare servicehuset samt den mycket snabba diskmaskinen som finns där! Det känns också mycket luftigare när man valt att bygga med lite höjd inne i servicehuset. Med egen ingång finns även tillgång till ”familjerum” vilket är mycket praktiskt om man har små barn med sig. Det mindre och äldre servicehuset fyller sin funktion men är i behov av en uppfräschning så det håller samma standard som allt övrigt på anläggningen.

I receptionen plockar vi med oss lite broschyrer och här hittar vi lite information om Klarälvsbanan. För oss som tycker om att cykla är förstås intressant att ta reda på vad det och var den finns. Starten ska finnas någonstans vid Kroppkärrsjön och vi gör oss klara för att åka.

Fram med cyklarna, vi fyller våra vattenflaskor. På med cykelkläder, skor, hjälmar. Vi smörjer in oss med solkräm på den hud som exponeras, solen steker, det är varmt och det är lätt att bränna sig.

Vi cyklar in till Karlstad för att leta rätt på Klarälvsbanan där man kan cykla, åka rollerski eller springa. Vi blir lite osäkra på vägen och frågar två äldre mycket trevliga damer om vägen vid Sjöängsgatan. De vill också tipsa om ett besök i Karlstads gömda stadsträdgård.

Klarälvsloppet som är Sveriges längsta rullskidlopp går utmed Klarälvsbanan men kan även genomföras på cykel eller som en halvmara alternativt ett lättsprunget kortlopp på 7,5 km.

När vi är tillbaka på campingen letar vi oss fram till MTB-leden som är 8,5 km. Men efter lite mer än 3,5 mil på cykel idag och 16 mil i onsdags så blir det bara en kort tur på leden MTB-leden.

Lördag förmiddag byter vi plats till en husbilsplats bredvid servicehuset. Här står vi på asfalt och platsen är omgärdad av en tujahäck som ger en lite ombonad känsla.

Det finns en liten vik där man hämtar ut SUP och kajaker, som man hyr i receptionen på campingplatsen.

På lördag eftermiddag träffar vi First Camps maskot Yessie en stund innan alla barnen kommer för dagens aktiviteter. På campingen finns en barnklubb och en fin aktivitetslekpark. På 23 av First Camps destinationer finns aktivitetsprogram under veckorna 27-32.

Efter lunch beger vi oss till receptionen för att hämta varsin kajakpaddel för att prova kajak. Man hämtar sin kajak eller SUP vid stranden nere vid piren och bryggan. Vi väljer en tvåsitsig kajak. Utanför pirområdet blåser det lite mer och stora vågor rullar in mot stranden.

Vi provar också varsin ensitsig kajak och snart är vi på väg mot Lidköping eller?

Vi tyckte bättre om att paddla i varsin kajak än att ha en tvåsitsig. För Carina har det premiär med kajak, men hon paddlade på som om hon aldrig gjort annat.

Efter kajakturen blir det tid för lite vila, disk och dusch innan kvällens show, som är den sista för säsongen, drar igång. Vi hörde musikunderhållningen igår kväll. Man bokar plats via receptionen.

Efter att ha beställt mat och dryck sätter vi oss vid vårt bord på terrasen vid bistron. Det blir fish and chips och Yessies glassöveraskning till dessert.

Innan showen drar igång får vi en pratstund med kvällens artister Therese Frimanson och James von Bagh som båda arbetar åt företaget Showconcept by Sarah Howard.

Vilken show! Therese och James får med sig alla på terrasen i allsång till kända låtar och det är verkligen än härlig stämning hela kvällen. De ser också till att vi alla håller avstånd.

Nu när solen skiner som sig bör i Karlstad tackar vi för oss och åker vidare på nya HUSBILSRESOR & ÄVENTYR.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism