fbpx

I början av juni skulle vi ha kört cykelloppet Siljan Runt, som finns i tre olika sträckor. Vi skulle cykla Orsasjön och Siljan runt ett lopp på totalt 16 mil för andra året i rad. Loppet blev uppskjutet och flyttat till samma helg som Elmia Husvagn Husbil. Därefter ställdes Elmia in det här året.

Vi har sett fram emot att få cykla i Dalarna men sedan blev även detta helt inställt vilket självklart är ett klokt beslut under rådande omständigheter.

Istället blev det möjligt att genomföra loppet som ett #athomeedition 2020, d v s man cyklar på hemmaplan eller någon annanstans. Så i år får det bli ett cykellopp på hemmaplan genom sju kommuner.

Siljan Runt i regn 2019.

Vi vill cykla en dag med ganska lugn trafik, lite blåst, inte för mycket sol och helst inget regn. Enligt väderleksrapporterna ska det vara så idag. Vi vill slippa att cykla i regn som vi gjorde 2019.

Den väg vi har valt kommer att ta oss genom sju kommuner; Degerfors, Laxå, Askersund, Hallsberg, Kumla, Örebro och Lekebergs kommun som vi både börjar och slutar i.

Vi är klara strax efter kl 8 och våra vattenflaskor är fyllda med vatten respektive energidryck. Vi har också med oss energibars och bananer. Rutten är planerad så det finns möjlighet att fylla på vatten och affärer att handla i längs vägen.

Vi utgår från Lekebergs kommun och den första kommunen vi kommer till är Degerfors kommun. Fram till infarten till Hasselfors har det varit ett antal långtradare med virke.

Här är det skog, skog och mer skog tills vi till slut når Laxå där det blir en kort paus.

Vid Östra Laxsjön slutar Laxå kommun och här börjar Askersunds kommun. På vår resa passerar vi ett antal cykelrundor t ex Tivedsrundan och Laxsjörundan.

I Askersund blir det lunch. Vi är inte särskilt hungriga efter att ha ätit bananer, energibars och druckit vatten och energidryck men det är ändå gott att få lite varm mat och framför allt lite varmt kaffe i sig.

Strax innan Vretstorp kommer vi in i Hallsbergs kommun. Nu väntar en härlig och efterlängtad nerförsbacke som dock är ganska kurvig så det gäller att inte släppa på för mycket.

Här börjar det kännas i Carinas knän och nu blir det tubbinda som sitter alldeles för hårt och som får klippas isär.

Vi fortsätter förbi Viby mot Hallsberg. Här väntar en riktigt seg uppförsbacke men från Östansjö till Hallsberg är det nästan bara nerför.

Från Hallsberg till Kumla är det inte långt. Till en början finns det en cykelbana så man åker säkert men tyvärr är det inte cykelbana ända fram till Kumla.

Vi passerar både motorstadion i Sannahed, hemmaarena för speedwayklubben Indianerna och Sannahed militär- och friluftsmuseum.

Vi fortsätter genom Kumla vidare till Mosås och Örebro. Örebro kommun har ingen skylt varken här eller nästa gång vi passerar kommungränsen.

Äntligen hemma! Borta bra men hemma bäst! Nu är vi snart hemma igen.

Här kan vi konstatera att vi behöver ytterligare en mil för att komma upp i totalt 16 mil. Därför blir det en runda upp förbi Riseberga klosterruin och en runda i Fjugesta innan vi rullar upp på garageinfarten.

Lite information om våra cyklar: vi kör båda på cyklar från Scott, både vad gäller racer och MTB.

Carina har en Scott Contessa Speedster 35, Håkan en Scott Speedster 50
Carinas MTB är en Scott Contessa Scale 720, Håkans MTB är en Scott Spark 950

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism