fbpx

Vår andra träningsrunda inför Vätternrundan startar i Sälen, via rondellen och uppför Fjällvägen på riksväg 66. Det känns otroligt segt då vi inte har så många mil i benen än. Vi passerar rondellen vid Lindvallen och fortsätter uppför mot Högfjällshotellet. Nu har det blåst mer eller mindre ända sedan vi började längst ner på Fjällvägen. Men nu är vi äntligen upp på rundans högst punkt på 756 m ö.h. När vi passerade över Västerdalälven var vi på 353 m ö.h. så under cirka 8 km har vi trampat oss upp 400 höjdmeter, så inte undra på att man pustar lite nu.

Vid Högfjällshotellet drar vi på oss varsin tunn jacka. Det kommer att vara nerförsbackar i stort sett ända ner till Tandådalen och det blåser lite kallt.

När vi åker hemifrån har vi inte riktigt bestämt oss för om vi ska cykla till Rörbäcksnäs eller till Stöten men när vi kommer till vägskälet väljer vi att cykla Tour de Rörbäcksnäs. Giro di Stöten cyklade vi för två år sedan och det är alltid roligare att prova någon ny runda.

Det går förvånansvärt lätt att cykla uppför ”bara” en liten backe för att sedan komma upp på i stort sett bara en raksträcka som går via rondellen vid flygplatsen och ytterligare 3 km. Långt bort ser man backarna i Trysil.

I Rörbäcksnäs tar vi en bild på kyrkan, barnbarnen Sigge och Vilmer älskar modellen av den här kyrkan som finns i Trollskogen vid Hundfjället.

Vi köper kaffe, chokladboll och bananer på ICA Nära Rörbäcksnäs innan vi drar vidare. I Rörbäcksnäs finns fina MTB-leder som vi ännu inte hunnit testa.

Vi stannar till vid den fina postiljonen vid Klövjestigen innan det börjar gå nedför mot Torgås och västsidan av älven hem till Sälen igen.

Intressanta länkar med mer information

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism