fbpx

Efter en vintersäsong som innebär mycket arbete med alla härliga besökare här i Sälen är det dags för oss att få bli besökare, och nu i vår huvudstad.

Utanför Wallmans Stockholm på Teatergatan blåser det snålt fast solen lyser. Vi har tagit oss hit från Sjöhistoriska museet där vi ställt husbilen, via Kungsträdgården där körsbärsblommorna ännu inte slagit ut ordentligt. Men strunt samma om vi fryser – nu är det vår!

Väl inne på Wallmans blir vi väl omhändertagna ”vår” kypare för kvällen som upplyser oss om att det dagen till ära är den internationella gin och tonicdagen. Så det blir en gin från våra tidigare hemtrakter, Bergslagen, och lite champagne.

Vi sitter och njuter av den goda stämningen alltmedan fler gäster anländer då det plötsligt hoppar upp folk på bardisken och showen drar igång.

Efter en fartfylld inledning är det dags för oss att gå in i salongen till vårt lilla hörnbord där vi ska njuta av god mat och underhållning resten av kvällen.

Middagen består av fyra rätter börjar med trädgårds ceviche – tomat, rödlök, vårprimörer och koriander som serveras i cevichesås. På bordet finns bröd och smaksatta röror.

När vi ätit upp våra trädgårdscevice, som är riktigt goda men med aningen för stark smak, höjs musiken och det är dags för ett shownummer igen.

Efter detta fartfyllda och proffsiga nummer är det dags för nästa rätt som är Gretas vårsallad.
Det är friterad landodlad clarias från Gretagården i Skåne – tur att vi inte vet hur den fisken ser ut levande – men god är den.

Fisken serveras med krispsallad, citrondressing och dippsås och så följs även denna andra rätt av ett fartfyllt shownummer.

Ut med disken och ny dryck i glasen samt dags för den tredje rätten rostad kyckling ”bok choy”, kycklingbröst och lårfilé. Detta serveras med sellerikål, lime och brynt smör samt krispig potatiskaka. Även denna rätt lika god som tidigare, och nu börjar man känna sig både mätt och riktigt nöjd men mer väntar oss under denna helkväll på Wallmans.

Riktiga proffsartister som ena stunden serverar mat och dryck för att i nästa stund vara ombytta och redo för nya nummer.

Efter ett par riktigt medryckande och fartfyllda nummer är det dags för kvällens sista rätt. En sommarflört bestående av rabarber och jordgubbar på kokospannacotta. Till denna rätt serveras ett glas gott dessertvin.

Kaffe och cognac innan det är dags för kvällens grand finale.

Kvällen avslutas med ett riktigt härligt och medryckande sista nummer. Vi kan inte annat än skicka ett stort tack för en helt fantastisk kväll med god mat, dryck och fartfyllda uppträdanden! Fem timmar gick verkligen fort.

Hur bokar jag och var finns mer information?

All information finns att läsa på hemsidan som ni når via länken > Wallmans.

Länk till meny och dryckespaket Wallmans mat & dryck.

Hitta till Wallmans

Med husbil i Stockholm

Här på vår hemsida/Blogg hittar du tips på boenden och annat som kan vara bra att tänka på inför resan med husbil till Stockholm.

Och självklart har vi Wallmans tillstånd att publicera våra bilder och filmer från kvällen!

Följ våra resor och äventyr i våra sociala medier genom att gilla och följa samt prenumerera på nyheter som vi presenterar här på vår hemsida. Allt är givetvis kostnadsfritt!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism