fbpx

När vi byter husbil från en stor Dethleffs till Adria Twin är det bl a för att lättare kunna ta sig fram på små och fina vägar i fjällen men det blir så klart också mycket smidigare att ta sig fram i städer.

Det är inga problem att köra i centrala Stockholm med vår plåtis med alla tunnlar och smala passager då man bygger om runt vid Slussen. Många tunnlar har en maxhöjd på 3 meter.

Tömningsplats

Vår första uppgift blir att tömma gråvatten vid Lindarängsvägen nära Gärdet och hamnen. Just den här dagen är det avstängt på många ställen eftersom det är halvmarathon.

Bra med reflexväst så syns man ordentligt!

Vi kör vidare till Riddarholmen och vi passerar många kända platser på vägen till vårt första val – Riddarholmen.

Riddarholmen

Här kan man stå i vanliga parkeringsfickor. Fantastisk utsikt och nära stan men inte det billigaste alternativet då kostnaden är 50 kr per timme eller 600 kr för ett dygn.

Sjöhistoriska museet

Utanför Sjöhistoriska museet kan man också stå i vanliga parkeringsfickor och att stå här ett dygn kostar strax över 300 kr. Det tar inte särskilt lång tid att promenera in till stan. Det är riktigt kallt och blåser snålt och körsbärsträden i Kungsträdgården har inte slagit ut än.

Tantolundens husbilscamping

På söder i Stockholm kan man stå på ställplatsen vid Tantolunden som har öppet året runt. Här kan man tömma och fylla vatten. Det finns också duschar och toaletter för den som inte använder sin egen dusch och toalett i husbilen.

Förutom Tantolunden har Husbil Stockholm även ställplatser på Långholmen 8 maj – 22 september och i Älvsjö 13 juni – 19 augusti.

Bokning sker via hemsidan: Husbilstockholm.

Läs gärna om våra tidigare besök vid Långholmen och Tantolunden

Uppgifter om parkeringsavgifter m.m.

För mer information om gällande avgifter, tider, regler m.m. använde vi oss av dessa hemsidor/appar

Parkering Stockholms stad

Mobill – parkera och ladda med mobilen

Easypark

Wallmans Salonger

En anledning till vårt Stockholmsbesök är ett efterlängtat besök på Wallmans Salonger. Håll utkik på bloggen med rapport från vår kväll med god mat, dryck och fartfyllda uppträdanden.

Film publicerad med tillstånd av Wallmans Salonger.

För att inte missa något från våra resor och äventyr, teckna kostnadsfri prenumeration samt gilla och följ våra sociala medier.

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism