fbpx

Inlägg med betalda samarbeten

Efter nästan ett halvår med dubbdäck på husbilen får vi äntligen lite sommarkänsla i och med bytet till sommardäck hos HP på Pro DOB i Upplands Väsby

Vintern har nu börjat släppa sitt grepp om oss här i Sälen och vi kan faktiskt se gräsmattan för första gången sedan vecka 44, alltså för sex månader sedan. Så även om vi gillar vinter ska det bli skönt med vår och sommar nu.

Det är den andra vintern vi kört på Vancontact Ice från Continental Brorson fälgar MAK King5.

Här är dubbdäcket vi testar nu

Hittills är vi mycket nöjda med däcket och hur det hjälper oss att komma upp för de kraftiga backarna på fjällvägen till skidanläggningarna här i Sälen. Körstilen påverkar så klart väldigt mycket för det gäller ju att komma i håg ”ägget” mellan foten och gaspedalen. Det låter ju självklart lite mer med dubbdäck men tryggheten är helt klart värd lite ljud under våra resor.

Det är skönt med ordentliga däck även om man får ta omtag både en och två gånger för att spåra på uppfarten till vårt hem i Sälen efter besök hos barn och barnbarn i ett snöfritt Örebro.

Sommardäck
Till vänster vårt tidigare sommardäck, till höger sommardäcket från Continental.

Det blir andra säsongen vi kör på Vancontact Camper från Continental. När vi rullar hem från ProDoB är det klart mycket tystare i husbilen än tidigare.

Däcktryck

Det är bara att erkänna att HP har rätt (som alltid) när han sa åt mig att inte fylla till max däcktryck i kalla däck för efter några mils körning så är trycket betydligt högre än vid start med kalla däck och det har vi också kunnat konstatera under vinterns olika resor.

Läs gärna om hur däcktrycket förändras under körning beroende på temperatur, via ovanstående länk till inlägget på vår hemsida.

Nu laddar vi för olika resor och spännande äventyr under det halvår som ligger framför oss. Om ni ser oss utmed vägarna, på någon ställplats, campingplats eller i naturen så säg gärna hej. Det är alltid trevligt att träffas i verkligenheten och dela tips med varandra!

Vid Vanån utanför Venjan vid vår Adria Twin

Följ och gilla oss gärna här på bloggen samt i våra olika sociala medier, allt är så klart gratis!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism