fbpx

På vår resa söderut blev vårt första stopp vid Stampenskvarn. En plats som ligger mellan södra och norra infarten till Hjo (Google Maps) . En plats som vi missat varje år vi cyklat Vätternrundan, då man tar av första avfarten söderifrån och efter depåstoppet kommer ut på riksvägen igen via norra infarten. Hjo är ett ställe som vi tycker mycket om då det ligger väldigt vackert vid Vättern. Stampens Kvarn ligger inte vid vattnet men några av våra vänner har tipsat om just den här ställplatsen och beskrivit den som mycket trevlig och då blir man ju så klart nyfiken både på var den ligger och hur den är. Så vi ringde till Stampens Kvarn och fick besked om att det kunde finnas en plats för oss.

Vi blev vi positivt överraskade över den stora öppna gräsytan som utgör område för såväl platser med som utan el, den här gången valde vi valde en plats med el. En ställplats kostar 150 kr och vill man ha el tillkommer det 30 kr. Det finns ett begränsat antal elplatser och när vi kom var det ungefär tre platser kvar.

Det var inga problem alls att få plats med husbilen på längden och utrymmet mellan husbilarna eller husvagnarna var gott och väl över 4 meter. Den plats vi valde var lite kuperad men vår husbil är utrustad med hydrauliska stödben så det är inga problem att få bilen i våg.

När vi ätit middag så tog vi ens sväng för att se var toalett/dusch/disk fanns. Vid den lilla receptionen finns ett anslag där man skickar ett sms och får tillgång till koden för faciliteter. Det finns även en väl tilltagen och bra placerad tömningsstation för fasta tankar inte så långt från servicehuset.

Det är en ställplats vi gärna kommer tillbaka till. Det var lätt att boka och det var rent och snyggt överallt. Eivor driver även en restaurang så den kanske vi kan prova vid något tillfälle.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism