Ställplats Sixtorp

Vid sjön Multen utanför Mullhyttan i Lekebergs kommun finns Sixtorps friluftsgård med fokus på friluftsliv och natur. Här har Ann-Sofie och Magnus Eliasson iordningställt sex stycken ställplatser för både husbil och husvagn på gräs med ordentligt avstånd mellan varandra. Man har tillgång till el på platsen. För en natt betalar man endast 100 kronor.

Vi pratar en del med Ann-Sofie och Magnus, som vi känner sedan tidigare, om olika förslag till förändringar och förbättringar av ställplatserna. Här ska både campare och badgäster kunna parkera sina bilar. Vi är överens om att man ska behålla enkelheten på anläggningen. Mer om Naturevent Sixtorp finns på deras hemsida.

Enkelheten innebär att det inte finns så mycket service och det är ju inga problem eftersom allt man behöver finns i husbilen. Förutom tillgång till el finns en mulltoa samt möjlighet att slänga sopor. Vatten kan man hämta från en kran på utsidan på en av stugorna, det går alltså inte att köra intill och fylla tanken direkt. Det finns ingen möjlighet att tömma tankar.

Det lutar en del på platsen och vi får lägga under några brädor för att stödbenen ska räcka till för att få husbilen i våg.

Värdparet Ann-Sofie och Magnus Eliasson

Det finns också en kiosk på området där man bl a kan köpa kaffe och glass.

Sjön Multen erbjuder aktiviteter som kanot, kajak, SUP och härliga bad förstås. Det är långgrunt vilket gör att platsen är välbesökt av barnfamiljer. Har man tur kan man se kossor och får i hagarna på vägen ner till sjön. Vid badplatsen finns torrtoaletter.

I området finns cykelvägar både längs med grusväg samt rakt ut i skogen, vi tog en tur runt på olika stigar och grusvägar.

Bergslagsleden passerar Sixtorp om man önskar göra en dagstur, eller vandring med övernattning i något vindskydd utmed Bergslagsleden.

I dessa böcker finns en hel del olika utflyktsmål, historiska fakta samt spännande naturupplevelser beskrivna. Böckerna kan köpas via oss för 160 kr/st + porto. Skicka ett mail så skickar vi dessa.

Ett annat mycket spännande utflyktsmål är Limstensgruvorna som vi tidigare skrivit om på bloggen.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

2 Comments

  • Thomas Harlevi

    hej,- jag följer er sida med stort intresse,- jag är gammal video-filmare från Gotland, -som har önskedrömmen att på heltid bo och arbeta i husbil, min ide är och göra info-film/live-streaming,(“lite hemligt ännu,”) -för trevliga platser, hembygdsmuseum/föreningar/bröllop/musik, -olika händelser, -då jag är sjukpensioner, -med utflugna vuxna barn, har jag bara mig själv och tänka på, och vill helst ägna mig åt mitt stora intresse, -som är kultur, -jobbat mycket för hembygdsföreningar, museum, även för “ett med naturen,” barnprogram, etc…. om det nu blir verklighet, med en bra husbil, -så vill jag i tid sondera terrängen lite? -samarbete anser jag vara ett honörsord,/mvh/th.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: