fbpx

Idag blir det ett besök med bil till Limstensgruvorna som ligger norr om Tryggeboda i Lekebergs kommun utefter Bergslagsledens etapp 13 Sixtorp – Svartå herrgård.

Solen har lyst till och från under dagen men nu har molnen börjat torna upp sig när vi beger oss mot Limstensgruvorna. Limsten är ett annat ord för kalksten och här har man brutit kalk som användes för järnframställning.

Sigge tycker om att vara ute på äventyr och i naturen finns mycket att se. Vi passerar en källa på vägen mot Limstensgruvorna och här och var ser man dagbrottet som långa gångar. Tyvärr har många slängt skräp här också.

Vägen till Limstensgruvorna är lätt att gå t o m för en liten kille som Sigge. Efter en stunds vandring kommer vi fram till en vagn som Sigge inspekterar noggrant innan vi kan gå vidare.

När vi passerat den första öppningen ser man en mycket vacker plats och spännande tycker Sigge som fascineras av trägolvet, repen och den stora fina grillen. Det gröna vattnet ser också spännande ut.

På vägen tillbaka ser vi en liten groda. Den är lite otäck men han vågar ändå hålla den försiktigt en liten stund. I fjärran hörs åskan mullra när vi går tillbaka till bilen.

Fler hemestertips finns i den speciella folder som Lekebergs kommun tagit fram, flera av de olika besöksmålen har vi skrivit om på bloggen. Trevlig Sommar!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism