fbpx

Caravan Club Sollerö Camping är en av Caravan Club Dalasektionens tre campingar. Campingen ligger vackert belägen vid sjön Siljan på Sollerön som är den största ön i Siljan.

Från campingen ser man Gesundaberget som erbjuder aktiviteter både sommar och vinter. På Gesundaberget finns också Tomteland.

På Caravan Club Sollerö Camping bodde vi en stuga för några år sedan när Håkan skulle åka Vasaloppet Öppet spår.

Det var den vintern tusentals skidåkare åkte i röd mössa för att hedra Mora-Nisse som skulle fyllt 100 år den 25 juni 2017. Även Håkan skulle ha en röd mössa men när vi åkte hemifrån hade jag inte börjat sticka den ännu. Jag stickade i bilen hela vägen upp till campingen och fortsatte långt in på natten och på morgonen var den klar.

Den röda mössan kom till användning igen till julen efter då barnbarnet Sigge var tomte.

Nu är vi här igen. Vi blir väl mottagna och lotsade av en campingvärd till vår plats nere vid sjön. Det är en fin camping och det är alldeles lugnt och stilla.

Man ser den fina midsommarstången nere vid Siljans strand med Gesundaberget i bakgrunden. Det blir en ganska tidig kväll eftersom vi det är till Gesundaberget vi ska för att cykla downhill nästa morgon.

Rent och fint överallt. Här finns det mesta man behöver. Bra och enkelt att komma fram till tömningsstationen för att tömma de fasta tankarna. Men saknar återvinningskärl för bl a plast som det blir mest av, men vi sorterar det så länge i San Sac sorteringsset.

Tips på utflyktsmål i närområdet. Gesundaberget , Tomteland , Vasaloppsmuseet med Vasaloppsmålet, Zorngården

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism