fbpx

Ett inlägg med produktsamarbete tillsammans med Kärcher

Från Caravan Club Sollerö camping ser man Gesundaberget 514 m ö.h. Sjön Siljan är 161 m ö.h. vilket ger en stigning på cirka 350 höjdmeter. Det vi tycker är ett härligt mål för en cykeltur för att pröva på downhill. Downhill är en tävlingsgren inom mountainbike som går ut på att cykla nedför ett berg längs en markerad bana på kortast möjliga tid. Sporten kallas ofta för cyklingens störtlopp, en liknelse till den alpina skidåkningsgrenen.

Vi besöker bikeparken några dagar för tidigt för att kunna få njuta av en enkel färd upp till toppen sittande i en stolslift med cyklarna. Det blev istället en riktig pulshöjande vandring uppför backen i värmen med cyklarna men vi har ju blivit vana att släpa cyklarna upp på höjder, senast var det upp på Skåle klint.

Innan vi börjar vår klättring upp till toppen ser vi en välbekant flagga och självklart vill vi träffa personalen på denna STF anslutna anläggning eftersom vi själva också är aktiva inom STF Närke Bergslagen lokalt och STF centralt.

Efter en tuff och värmande vandring till toppen fick vi njuta av den fantastiska utsikten över Siljan och Orsasjön.

När pulsen återgått till en mer normal nivå och energidepåerna fyllts på var det dags för nedfärden. Eftersom vi är nybörjare valde vi nedfarten Caro-line som är klassad som grön och är en 2 km lång nybörjardröm (enligt Gesunda Bike Park). Färgklassningen är densamma som för mountainbikeleder och alpina nedfarter, alltså i ordningen grön, blå, röd och svart där de svarta är svårast.

Bara att läsa beskrivningen av vissa leder kan skrämma slag på vem som helst – Locals Trail, röd/svart: utmanande naturstig med stora dropp om man vill ha rejäla flygturer.

Så det är bara att släppa bromsen och njuta av nedfärden eller? Vi kom båda fram till att detta måste vi göra igen, men gärna då när det finns lift för enklare färd upp till toppen!

Läs mer om Bike Parken på hemsidan Gesundaberget.se

Att vårda cyklarna är viktigt för vår säkerhet och längre hållbarhet på dämpare, växlar, bromsar m m på cyklarna. Ett enkelt sätt att tvätta cyklarna är att använda Kärchers portabla lågtryckstvätt oc-3-BIKE. Den här gången blev det mest damm som skulle tvättas bort.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism