fbpx

För den som har sett filmen The Shining från 1980 minns kanske ett bandvagsnlikande åk som man kunde ta sig till och från Overlook Hotel med. Vid Hemfjällstangen i Sälen kan den som vill ta en tur fram och tillbaka till Hemfjällsstugan göra det med ett liknande fordon, en snövessla.

Vi har tagit oss till Hemfjällstangen med bil för hit går inga bussar. Turen med snövesslan utgår från spårcentralen som man kommer till om man kör förbi Gammelsätersfjällets fjällkyrka och Credo fjällgård.

Det är fullt på alla parkeringar, vissa har ställt sig lite hur som helst och vi får köra ett varv runt området innan vi till slut hittar en parkering.

När vi är framme uppe vid spårcentralen kommer Vesslan. Passagerarna stiger av och föraren vänder Vesslan och vänder vagnen med en skoter. Vi är runt 12 stycken – vuxna, några barn och även en hund som tar plats på träbänkarna i vagnen. I vagnens för finns ett plastfönster som ger lite skydd mot vinden. Bänkarna är ganska hårda, det låter mycket och det luktar bensin men vad gör väl det när det är fantastiskt väder med blå himmel och lite moln och man får utforska fjället med en cool Vessla.

När vi kommer fram till Hemfjällsstugan som ligger på 850 möh efter en lite skumpig tur över fjället, som man kan förvänta sig med ett fordon som detta, gör vi en rejäl sväng då det är ganska branta nerförsbackar. Vi stannar till för att ta en timmes rast för att hinna fika, äta eller bara njuta i solen. Det är lite kyligt och dåligt med platser ute på altanen så vi väljer att äta inne i stugan innan det dags att åka tillbaka nöjda och belåtna.

Hitta till Hemfjällstangen och Hemfjällsstugan.

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism