fbpx

I ett pressmeddelande meddelar Joakim Johansson, vd på Astrid Lindgrens Vimmerby AB, följande satsning de kommande åren för att råda bot på bland annat bristen på ställplatser i direkt anslutning till Astrid Lindgrens Värld.

Den Lilla Staden, Pressfoto Astrid Lindgrens Värld

Sommaren 2017 stod den första delen av Den lilla staden klar.

Astrid Lindgrens Världs nya gästboende i sekelskiftesstil omfattade då 30 hus uppförda i olika stilar enligt gammal svensk hantverkstradition. Året därpå stod ytterligare 42 hus i olika färger och storlekar färdiga. Astrid Lindgrens Världs popularitet som besöksmål har gjort att det blivit en allt större utmaning för parkens gäster att hitta övernattningsalternativ. Nu ska det rådas bot på det. När Astrid Lindgrens Värld öppnar 2022 kommer nämligen ett helt nytt kvarter i Den lilla staden stå klart i anslutning till parken.

– Vi har upplevt en brist på bäddar och en allt större efterfrågan på ställplatser för husbil och husvagnar under de senaste åren, berättar Joacim Johansson, vd på Astrid Lindgrens Vimmerby AB. Vi vill att det skall vara så enkelt och smidigt som möjligt för våra gäster att besöka oss. Därför gör vi nu vår största satsning någonsin på dels ett nytt boende, i form av två nya kvarter i Den lilla staden med totalt 52 hus, och dels 150 nya ställplatser på den gamla halkbanan vid parkens utfart, tillsammans med ett större antal nya parkeringsplatser.

Den hittills största investeringen

Den beräknade prislappen för etapp tre är cirka 180 miljoner kronor. Bygget ska ta totalt två år att färdigställa men delas upp i två delar, så att ett av de nya kvarteren i Den lilla staden kan tas i bruk redan under byggtiden inför sommaren 2022.

– Det är viktigt för oss att knyta ihop boendet och parken, så att helhetsupplevelsen förstärks, säger Joacim Johansson. Med tanke på utfallet av tidigare boendeutveckling, så kommer det här att bli en lyckad investering. Dessutom hoppas jag att det även skickar det en positiv signal till hela Vimmerby att vi tror på framtiden, speciellt efter förra året.

NCC ska i samverkan med Astrid Lindgrens Vimmerby AB färdigställa den sista etappen i boendesatsning med byggstart den första september.

Pressfoto Astrid Lindgrens Värld

I Astrid Lindgrens Värld finns Katthult, Villa Villekulla, Mattisborgen och Bråkmakargatan på riktigt. Här kan du träffa Emil, Pippi, Ronja och de flesta andra som Astrid Lindgren berättade om. Temaparken, som grundades 1981, är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby, inte långt från hennes föräldrahem Näs. Varje år kommer cirka 500 000 besökare till Astrid
Lindgrens Värld – platsen där sagor blir verklighet.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism