fbpx

I betalt samarbete med Astrid Lindgrens Värld

En plats där sagor blir verklighet. Så kan man verkligen beskriva Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Att besöka denna värld ännu en gång ett antal år senare och nu med barnbarn är verkligen speciellt.

Att se hur Pippi, Emil, Ronja, Karlsson på taket m.fl. fortfarande fängslar både små och stora är fantastiskt.

Vi tycker att det absolut viktigaste för ett lyckat besök är att man låter leken få ta den tid som behövs och det i varje hus och på varje speciell plats. Miljöerna är detaljrika och skapade för upplevelser och utforskande av besökare i alla åldrar, lite grann som man tänker att Astrid själv velat.

Pippi Långstrump

Vårt barnbarn Sigge har bestämt att han vill träffa Pippi och få se henne knäcka ägg på huvudet och grädda pannkakor. Vi planerar in dagen lite lagom så att det ska passa att se några av de teaterföreslänningar som sker under nästan hela dagen.

Vi tittar på två föreställningar ”När Pippi flyttar in i Villa Villerkulla” och ”Sjörövarfabbes jänta”. Det är långa köer inför varje föreställning men allting flyter på mycket bra och ingen irritation uppstår trots värmen.

Video publicerad med upphovsrättsligt tillstånd från Astrid Lindgrens Värld
Video publicerad med upphovsrättsligt tillstånd från Astrid Lindgrens Värld.

Efter föreställningen blir det möjligt att besöka Villa Villerkulla. Det är en mycket nöjd Sigge som testar både Pippis säng, gungstol, pannkakor och går ombord på piratskeppet Hoppetossa tillsammans med sin mamma.

Majkens mat

Astrid Lindgrens Värld

Man blir riktigt hungrig när man lekt ett par timmar. Det finns fler olika matställen både enklare med korv eller hamburgare eller serveringar där man sitter ned.

På Majkens mat är att det bara att säga till om fler köttbullar och mer mos om man inte blir mätt men våra portioner är väl tilltagna så det behövs ingen påfyllning. För den som vill äta något annat än köttbullar rekommenderas den varmrökta laxen med potatissallad.

När leken blir verkligheten

Det finns så mycket att upptäcka genom Astrid Lindgrens olika berättelser. Stora sockerskålar, en docksäng som är lagom stor för en treåring med spring i benen. Vi hälsar på hos Madicken och så klart måste Sigge räkna Pippi Långstrumps guldpengar.

Astrid Lindgrens Värld

Man har byggt upp fler olika miljöer där leken även blir till utveckling på ett lekande lätt sätt och en varm dag som denna är det skönt att emellanåt svalka sig i vattnet.

Carina och jag, Håkan tackar Oskar, Johanna och lille Sigge för en härlig dag på Astrid Lindgrens Värld! Nu är vi alla trötta och mycket nöjda så det är dags att bege sig tillbaka till husbilen.

Besök hemsidan för Astrid Lindgrens Värld inför ditt besök. Boka entrébiljetter och även boende i förväg detta då det med hänsyn till nu rådande restriktioner är begränsning i antalet besökare på Astrid Lindgrens Värld.

Prenumerera på bloggen och följ oss också på våra övriga social medier.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism