fbpx

Vi har bokat två nätter på Vimmerby Camping inför vårt besök på Astrid Lindgrens Värld. Campingen ligger på cykelavstånd från Astrid Lindgrens Värld där vi kommer att möta barn och barnbarn som kommer med bil.

Husbilsplats

Vår plats ligger på den övre campingen nära ett av de servicehus som finns på området.

Servicehus

Här finns även en tömningsstation, latrintömning och påfyllning av färskvatten. Det finns kök, toaletter och duschar. På baksidan finns också en plats för avfall och återvinning.

De som bor alldeles intill servicehuset har en strid ström av människor som antingen passerar för att gå till köket eller toaletterna på andra sidan eller är på väg ner till sjön.

I det nedre servicehuset finns också en tvättstuga.

Vimmerby camping

En sak vi reagerar på är nackdelen när gallret ligger på längden istället för på tvären. Det är svårare att komma mitt över gallret när man ska tömma då det åt ena hållet finns ett stort träd vars grenar hänger lågt och långt ut över tömningsplatsen.

Åt andra hållet är servicehuset och i slutet av gallret en stor järnkonstruktion som man gärna inte vill köra emot och skada husbilen på. Någon form av avskärmning skulle också vara bra mot angränsande campingtomter.

Önskvärt är också att man placerar och märker ut de olika slangarna för rengöring av tömningsplattan respektive påfyllnad av färskvatten bättre.

Boende

Här kan man bo i husbil, husvagn, man kan bo i stuga, tält eller hyra rum.

Badplats

Här finns också en allmän badplats. Det finns omklädningsrum och toaletter för badgäster, man har bra service för hundägare med både en inhägnad rastplats i ett skogsparti och en hunddusch.

Det finns en minigolfbana och man kan hyra bl a trampbåtar och kanoter.

Äta och dricka

Det finns en restaurang och en glasskiosk. Här finns också en obemannad minilivs. Man laddar ner en app och betalar med swish.

Fakta

  • *** Stjärnor
  • Öppettider 2021-03-01 – 2021-09-30
  • Pris från 200 kr exkl el, från 280 kr med el
  • Finns även platser med el och vatten direkt vid platsen
  • 260 tomter, 43 stugor
  • Telefon 0492-31410
  • Hemsida www.vimmerbycamping.se

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism