fbpx

Den här helgen har vi stått på en ställplats på Westerqwarns Pub & Restaurang Restaurang som ligger 3 km utanför Kolbäck. Här finns 10 elplatser och av dem är 4 på grus. En plats med el kostar 200 kr/natt och en ställplats utan el 150 kr/natt.

Westerqwarn Pub & Restaurang också har olika arrangemang t ex bröllop, minnesstunder, fester, konferenser och ett antal tillfällen med konserter och då är ställplatserna endast tillgängliga för de som köper ett husbilspaket med två biljetter så kolla hemsidan!

Invid ställplatserna finns ett mindre kök, två toaletter, en dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Det finns även möjligheter att tömma både svartvatten och gråvatten. Verkligen praktiskt att ha allt på samma ställe.

Westerqwarn ligger vackert vid Västerkvarns Kraftstation och Kolbäcksån. Det finns stora gräsytor även bakom ställplatserna med volleybollnät och på den andra sidan även ett antal boulebanor. I närheten av ställplatsen finns även en golfbana.

Andra trevliga ställen i närheten är bl a Fiskarn i Borgåsund, Strömsholms Golfklubb, Strömsholms slott, Tidö slott, konstgalleriet Naturfotografiska och Åsby Hem och Trädgård.

När vi är ute med husbilen tycker vi om att göra lite annat än att bara vara på ställplatsen eller campingen, även om det också är trevligt förstås, så på lördag morgon tog vi fram våra mountainbikes för att cykla till Västerås.

Vi är bekanta med omgivningen till viss del men vi fick också ett tips om att åka över Rytterne, dels för att få lite omväxling och slippa åka tillbaka samma väg dels för att den vägen är lite slingrig med lite mindre av biltrafik och istället mer av motorcykeltrafik.

Strax före kl 08.00 cyklade vi iväg mot Västerås via Kolbäck, Dingtuna och tillbaka till Kolbäck via Rytterne och Strömsholm. När vi kom tillbaka fyra timmar och 6,7 mil senare hade vi hunnit med en rundtur i Västerås, fikapaus och inhandlat tillbehör till kvällens kräftskiva.

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism