fbpx

Runt om Sälen finns många fina sjöar med möjlighet till fricamping. Vid sjön Versjön, som också heter Völsjön på fiskekartor, finns en ganska stor grusad plan där det lätt får plats flera husbilar/husvagnar. Samtidigt kan man hålla avstånd mellan varandra bara man tänker till lite vid uppställning av sitt ekipage.

Versjön ligger mitt i vildmarken inte så långt från Vasaloppsspåret med en vacker vy över Sälenfjällen i väster. Här kan man njuta av naturupplevelser som häckande fiskgjuse och storlommens läte under vackra försommarkvällar.

Service på plats

Här finns också en variant på slogbod som är en typ av vindskydd som främst förekommer i Dalarna och som när den tillverkas på klassiskt vis timras av halvkluvna stockar. Slogboden har tre väggar och tak. Utanför den öppna änden finns en eldstad under ett snedställt tak som vilar på stöttor. Det finns också grillplats med några bänkar samt torrtoalett som delvis är handikappanpassad.

Våra sopor tar vi givetvis med oss härifrån, för vi lämnar inget efter oss mer än hjulspår.

Fiske

För den som älskar fiske går det också att hyra båt i Versjön via Sälensfiskespecialist. För såväl den inbitne flugfiskaren som för hela familjen till den kräsne predatorfiskaren bjuder Versjön på ädelfiske efter regnbågslax, öring, röding, gädda och abborre med fluga, mete eller spinn.

Versjön ingår i Transtrandsfiskevårdsområde och på deras hemsida hittar man aktuell information om såväl Versjön som många andra sjöar i området. Här finns också förteckning över var man köper fiskekort.

Versjön, Sälenfjällen, Vasaloppet, Husbilsresor och äventyr

Nära historisk mark

Bara några 100 meter från platsen passerar Vasaloppsleden där kan man åka skidor, vandra eller cykla. Några kilometer från platsen hittar man Vasaloppets första kontroll som är Smågan. Så varför inte ta en dagstur dit och uppleva platsen som du eller någon du känner kanske passerat under något av de lopp som arrangeras?

Hitta hit

GPS position 61.132217, 13.37388

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism