fbpx

I samarbete med outdoorfika.

Vi tar vi bilen upp till Högfjällshotellet och går upp till Sälen Botaniska för att njuta av det stora antalet växter som finns här. När vi är nöjda drar vi vidare för att äta vår medhavda matsäck med smörgåsar och outdoor vildmarkskaffe som vi kokar på vårt stormkök.

Det tar en stund att slingra sig upp genom ris på steniga jordiga stigar, över mossa och rötter men till slut är vi uppe vid vindskyddet.

Outdoorfika vildmarkskaffe

Så här avnjuts kaffe på bästa sätt – när kaffet är kokt på stormkök eller över öppen eld. Vildmarkskaffet har en mycket god smak, full poäng!

Aeropress GO

Ett annat sätt att tillreda sitt kaffe är med hjälp av Aeropress GO. En stor fördel med Aeropress GO är att den passar bra att ha med sig i ryggsäcken eller att ha i husbilen om man önskar något annat kaffe än kokkaffe.

Aeropress GO består av (överst från vänster) en mugg, pappersfilter, plastfodral till pappersfilter, ett cylinderformat rör med kolv och (nederst från vänster) en omrörare, filterhållare, skopa och ett lock.

Vi har provat oss fram till hur det blir godast kaffe när vi använder Aeropress GO. En Aeropress GO påminner om den kaffepress i glas vi i vanliga fall använder (i husbilen).

  • Börja med att skruva fast ett filter i filterhållaren på cylindern.
  • Placera behållaren på din mugg. Häll hett vatten i röret och blöter filtret. Fyll upp hela röret och låt vattnet rinna igenom. På så sätt värmer man upp muggen också.
  • Fyll på med 1,5 kaffemått i behållaren (det är den styrka vi tycker passar oss bäst).
  • Häll i vatten upp till markeringen 3 samtidigt som man vrider behållaren så allt kaffe blöts upp.
  • Tryck sedan ner kolven en bit i röret och vrid den lite snett så det bildas ett vakuum i behållaren. Låt det stå och dra cirka en minut.
  • Pressa ner kolven tills det tar stopp.
  • Häll upp kaffet och njut!

För den som vill ha espresso och/eller kaffe latte så ändrar man bara mängden kaffe eller vatten.

Beställ ditt egna Vildmarkskaffe och andra tillbehör från Outdoorfika:s webbshop.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism