fbpx

Ella Atterlids bok om Sälen tar oss med i områdets härliga natur under alla årstider. I Sälen kan man dessutom uppleva en femte årstid – vårvintern – som bjuder på både kyla och värme på samma gång. Man kan nästan känna kylan bita i kinderna, känna värmen från solen och uppleva det fantastiska ljuset.

Foto ur boken Sälen Så mycket mer fotograf Ella Atterlid

I boken beskrivs våra fjäll på ett inspirerande sätt med en väldigt personlig beskrivning och mängder av vackra bilder. Det finns också beskrivet hur allting började.

Det finns många fina utflyktstips under hela året på både korta och längre skidturer, både längd och slalom men även tips om vandringar, cykling och bad. Varje utflykt är också ett tillfälle att njuta av gofika eller en god lunch.

Foto ur boken Sälen Så mycket mer, Fotograf Curt Ewert

Att läsa om hur allt en gång började runt en fäbod intill Västerdalälven till dagens moderna anläggningar och ett område som växer till jämförelsevis Västerås storlek under högsäsong är bara det något som inspirerar till ett besök i Sälen.

Ur boken Sälen Så mycket mer

Vi kan varmt rekommendera boken om Sälen inför besöket här, dels för att besöket blir mer innehållsrikt om man vet mer om platsens historia samt att man får tips om platser utanför de stora turistanläggningarna.

Foto Mindful Living

Boken finns att köpa via > Mindfullivinginreder.se < som drivs av författaren Ella Atterlid. Den kan också så klart köpas i hennes butik vid Hemköp i Tandådalen samt i flertalet andra butiker här i Sälen.

6 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism