fbpx

Pressmeddelande från Vasaloppet.

Nu lanseras Hemmavasan skidor som ett komplement till Vasaloppets vintervecka 2023. Under samma period som de ordinarie loppen arrangeras på plats i Sälen och Mora, fredag 24 februari till och med söndag 5 mars, kan deltagare åka ett lopp på valfri plats runt om i Sverige – eller i världen – i den digitala Vasaloppsarenan.

Under pandemin ersatte olika arrangemang som Hemmavasan och Vasaåket de ordinarie loppen under Vasaloppets sommarvecka och Vasaloppets vintervecka. Konceptet med digitala lopp blev populärt och gjorde att Vasaloppet blev tillgängligt för ännu fler, till exempel barnfamiljer och folk i andra länder, som nu också kunde åka Vasaloppet på hemmaplan.
– De digitala versionerna har varit efterfrågade även sen restriktionerna släppte. Just valfriheten och enkelheten att välja var, när och tillsammans med vem du ska genomföra ditt lopp vet vi tilltalar många. Därför känns det jättebra att kunna erbjuda dem som inte kan delta på plats en möjlighet att få gå i mål i Hemmavasan skidor, säger Camilla Sandy Swarén, pressansvarig på Vasaloppet.

Vasaloppet Volvo FOTO: ULF PALM / 71515

Hemmavasan skidor är öppen för alla och kan alltså genomföras när som helst under perioden fredag 24 februari till och med söndag 5 mars, samma period som Vasaloppets vintervecka äger rum i Sälen och Mora. Distanserna är 10, 30, 45 eller 90 kilometer och upplägget bygger på att deltagarna laddar ned appen Vasaloppet på App Store eller Google Play och genomför sitt lopp oavsett var i världen de befinner sig. Via appen tar sig deltagarna från starten i Sälen eller Oxberg, genom alla de klassiska kontrollerna, ner till målportalen i Mora i den digitala Vasaloppsarenan.
– Vasaloppets mål är att sätta fler i rörelse och genom att bli ännu mer tillgängliga hoppas vi kunna locka till just det. Att ha ett tydligt uppsatt mål med sin träning, som en startplats i ett lopp, brukar vara en avgörande faktor för att faktiskt också blir av samtidigt som det blir något att se fram emot, säger Camilla Sandy Swarén.

Det går självklart bra att både delta i ett lopp på plats under Vasaloppets vintervecka 2023 och genomföra ett, eller flera, lopp i Hemmavasan skidor på valfri plats. Tiderna och det egna resultatet i Hemmavasan skidor registreras i Vasaloppets databas, precis som de övriga loppen, och räknas även in i Vasaloppstrippeln 2023 (30, 45 eller 90 km). Hemmavasan skidor ingår dock inte i En Svenska Klassiker.

Även till Vasaloppets sommarvecka 2023 kommer det finnas möjlighet att cykla och springa Vasaloppet i Hemmavasan cykel samt Hemmavasan ultra och Hemmavasan trail.

MER OM HEMMAVASAN SKIDOR 2023 >

Text o bild Vasaloppet samt Husbilsresor & Äventyr

Vi har färdats sträckan mellan Sälen och Mora såväl vinter som sommar.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism