fbpx

Vi träffas genom våra barn 2016, i mars året därpå köper vi huset tillsammans och flyttar ihop och påsken 2017 köper vi vår första husbil.

Sommaren 2017 gör vi vår första långresa med husbil och besöker Treriksröset, Nordkap, åker på valsafari i Andenes för att till sist avsluta med att bestiga Kebnekaises sydtopp den 22 juli 2017 kl 13.37.

Ungefär i samma veva som vi köper vår första husbil sätter vi igång med att göra En Svensk Klassiker tillsammans. På våra resor till olika deltävlingar upptäcker vi också hur bra en husbil är – man har sin bostad med sig. Vi ser också många andra som lever ett aktivt husbilsliv.

Våra barn som ständigt får lyssna på våra berättelser om vår första resa, husbilar och En Svensk Klassiker föreslår att vi istället börjar blogga. Så i augusti 2018 startar vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR.

Ganska snart upptäcker vi att det inte finns så många som bloggar om att resa året runt med husbil i Sverige. Vi har över 30 års erfarenhet i branschen så vi känner att vi skulle kunna dela med oss av de kunskaperna och samtidigt inspirera till husbilsresor året runt.

Vi har haft husbil sedan 2017 då vi köper en Knaus Sunliner 650.

Därefter blir det en Eura Mobil 850 QB som byts till en …

… Dethleffs Trend A 7877-2 som byts till en …

… Adria Twin Supreme 640 SLB!

Vi känner att vi vill göra fler husbilsresor och gärna i Sverige. Det är ganska många som åker husbil eller van men man gör det oftast utomlands och sommartid. Åker man husbil är det dessutom vanligt att man ställer av sin husbil när sommaren är slut.

Många vill eller vågar helt enkelt inte resa med husbil vintertid och vi kan ge tips som kan handla om gasol vintertid, däck, värme och kyla.

En husbilsresa behöver inte vara en lång resa utan vi tycker att en långhelg eller t o m bara en natt i husbilen räcker för att varva ner från vardagen.

Ibland har vi våra barn och barnbarn med oss när vi reser med husbilen. Då upptäcker vi andra saker som också är viktiga och intressanta t ex vilken husbil kan man välja om man vill ha många bältade platser? Hur gör man med säkerheten när man reser med små barn?

Att ha en blogg, vara bloggare, kan låta spännande men det kräver också väldigt mycket arbete. Vi lägger ner mycket tid på våra texter och bilder. Vår blogg bidrar till att berika våra resor och väcka vårt intresse för platser vi besöker samtidigt som vi får motion då vi ofta ger oss iväg på cykel.

Vi har också varit engagerade i styrelsen inom Caravan Club Örebrosektionen och STF Närke Bergslagen där vi haft hand om hemsidor och sociala medier. Genom vårt engagemang med att hålla hemsidor och sociala medier uppdaterade är vi givetvis intresserade av campingliv, friluftsliv och kultur när vi är ute och reser. Cykling som ett annat stort gemensamt intresse.

Resor & Turism