fbpx

I betalt samarbete med Svensk husbilsinredning

Med en plåtis eller mindre husbil vill man så klart använda varje del av husbilen på ett smart sätt.

Vi haft vår plåtis i lite mer än ett år och letar hela tiden hitta olika lösningar för att göra livet enklare under våra resor och äventyr året runt. En av dessa saker är att hitta ett enkelt och smart sätt att optimera utrymmet under sängen.

Adria Twin Supreme

Under våren får vi kontakt med Nicklas på Svensk husbilsinredning som tillverkar hyllsystem för husbilar. Hyllsystemen finns i både fasta och utdragbara modeller och allt byggs helt utifrån husbilens mått, och kundens önskemål.

Ett av målen med vår resa i sydvästra Sverige är att besöka Svensk husbilsinredning i Sandared mellan Göteborg och Borås för att installera ett utdragbart hyllsystem i vårt utrymme under sängen.

När vi är på plats börjar ett väldigt noggrant mätningsarbete och planerande utifrån bästa placering i bilen och våra önskemål. Man vill få en så jämn viktfördelning som möjligt för att utnyttja utrymmet maximalt.

Det finns förvaringslådor med olika höjder så varje kund kan kombinera utifrån sina behov.

När alla mått är tagna så börjar arbetet med att kapa till aluminiumprofilerna. Med dessa bygger sedan Nicklas hela stativet som håller rullskenorna samt fästprofilerna i husbilen.

Med van hand får Nicklas alla bitar att bli en stabil och även snygg ram. Alla som byggt något från IKEA kan tänka hur det såg ut från början, med alla skruvar, brickor, vinklar och olika bitar i varierande längd. Plötsligt så är det färdigt och det ser riktigt snyggt ut.

Sanningens ögonblick kommer när ramen ska lyftas in i husbilen. Kommer den att passa på längden, bredden och höjden? Så klart gör den det med en marginal på några mm marginal passar allt perfekt! Man märker att det inte är första gången Nicklas bygger något sådant.

Hela ramen skruvas fast i golvet och vi använder befintliga profiler som sängarna ligger på för att fästa överdelen i, så allt stabiliseras verkligen på ett säkert sätt.

Med hela ramen på plats så placeras lådorna och vi väljer även en frigolitlåda med lock som kan fungera som extra kyl genom att man placerar frysklampar i den. Bra att ha under t ex fiskeresor för att förvara den stora fångsten.

Rullprofilerna är så konstruerade att man kan välja dra ut för bara en låda eller båda och hela rullprofilen går att lyfta ur om man så behöver. Och måste man så går det ju med enkelt handgrepp att skruva ur de skruvar som håller profilen och lyfta ur allt. Just den här kombinationen som vi valt väger cirka 22 kg. Hela arbetet från mätning till färdig produkt tar cirka fyra timmar. I vanliga fall bygger Nicklas ramen i förväg utifrån kundens mått och gör monteringen när kunden är på plats.

Allt är på plats och vi är mycket nöjda med resultatet. Nu ska det bli riktigt intressant att testa hur det fungerar praktiskt under våra resor och äventyr.

Kontakta Svensk husbilsinredning för förslag och pris utifrån era behov av förvaringslösning. Länk till hemsida här: Svensk husbilsinredning

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism