fbpx

När morgonen gryr och vädret är kallt med – 5 grader och det är klart och nästan vindstilla så är det magiskt när vattenångan stiger till följd av solens värmande strålar.

Det är då man kan ana hur historier om olika varelser och väsen i den nordiska folktron har uppstått.

Vi bor inte så långt från Kilsbergen som ligger på gränsen mellan landskapen Närke, Värmland och Västmanland. 

Kilsbergen är i geologisk mening en serie förkastningsbranter. Från Närkeslätten framstår Kilsbergsförkastningen mycket tydligt och har givit upphov till benämningen ”de blå bergen”. Dessa berg är inte blå i färgen men kan av vissa anses ha ett blåaktigt sken under vissa ljusförhållanden.

Fricamping i husbil är ett enkelt sätt att komma ut i naturen antingen för att bara njuta och fylla på med ny energi, aktivera sig eller både och.

I husbilen har vi allt vi behöver; säng, kök, toalett och dusch vilket är extra tryggt i dessa tider då man ska undvika större folksamlingar.

Ström och värme får vi av gasol eller solceller. Vi kan använda 12 volt när vi fricampar och 220 volt när vi är anslutna till el. Vi har ett elverk och som vi kan använda om det skulle behövas.

Maten lagar vi på gasolspisen eller gasolugnen, vid grillplatser eller på gasolgrillen. Vi har vatten att dricka, vatten till dusch, disk och toa. För oss två räcker vattnet gott och väl för en helg.

För att ytterligare behålla värmen i bilen och slippa kondens på framrutan har vi ett skyddstäcke som omvänt fungerar mot sol.

Lördag förmiddag blev det en kortare mountainbiketur runt Falkasjön och upp till Storstenen, som ligger på toppen av Storstenshöjdens slalombacke.

Vi var uppe tidigt både lördag och söndag för att om möjligt hinna fånga solens strålar i gryningen och ta några bilder innan solen gick upp över trädtopparna.

Efter en tidig morgon och en heldag ute i friska luften blev det en tidig lördagskväll. Det skulle bli fint även på söndagen men då var vi inte uppe klockan fem.

Det var mycket folk ute runt Ånnaboda när vi passerade på söndagen, både de som var på väg ut för att vandra eller på väg hem.

Vi reser året runt, mestadels i Sverige. Tidigare har vi gjort en och annan avstickare till våra nordiska grannländer, men det får vara för tillfället.

I fredags 20 mars blev vi intervjuade av P4 Radio Örebro med anledning av att man tror fler kommer stanna hemma under årets semester. Ni som ännu inte lyssnat på intervjun kan göra det här:

https://husbilsresorochaventyr.se/husbil-kan-bli-extra-hett-i-sommar/

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism