MASA skyddstäcke VINTER

I betalt samarbete med M.Huhtalo Ab som tillverkar MASA Skyddstäcke

Vi reser med husbil året runt och vi har känt behov av att kunna isolera rutorna i bildelen bättre då en stor del av värmen försvinner annars.

Under ett par månader har vi testat MASA vintertäcke, en produkt som tillverkas i norra Finland. Vårt vintertäcke MASA är tvåfärgat, rött och silver. Vintertid har man den silverfärgade sidan inåt. Sommartid vänder man på täcket och har den silverfärgade sidan utåt.

Man börjar med att fästa täcket upptill och därefter nedtill på förardörren (eller passagerardörren). Sedan lägger man det runt spegeln, över vindrutan och motorhuven och sedan fäster man på motsvarande sätt runt andra dörren. Slutligen så spänner man de olika gummibanden genom att fästa platskrokarna i fälgarna, i fram- och i underkant av motorhuven eller i kylargallret. Ett extra plus är att hela dörrarna fram samt stor del av motorhuven täcks.

Självklart har vi jalusier att dra för men de är ju inte direkt isolerande på något sätt för kyla. När vi har använt jalusierna så uppstår genast problemet med kondens och t o m is på in- och utsidan av rutorna.

Vi är mycket nöjda med skyddstäcket som finns både som vinter- och sommarmodell. Täcket levereras till ett antal märken och det går även att måttbeställa. Täcket levereras med en förvaringssäck och totalvikten ligger på 2,7 kg.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: