fbpx

I betalt samarbete med M.Huhtalo Ab som tillverkar MASA Skyddstäcke

Vi reser med husbil året runt och vi har känt behov av att kunna isolera rutorna i bildelen bättre då en stor del av värmen försvinner annars.

Under ett par månader har vi testat MASA vintertäcke, en produkt som tillverkas i norra Finland. Vårt vintertäcke MASA är tvåfärgat, rött och silver. Vintertid har man den silverfärgade sidan inåt. Sommartid vänder man på täcket och har den silverfärgade sidan utåt.

Man börjar med att fästa täcket upptill och därefter nedtill på förardörren (eller passagerardörren). Sedan lägger man det runt spegeln, över vindrutan och motorhuven och sedan fäster man på motsvarande sätt runt andra dörren. Slutligen så spänner man de olika gummibanden genom att fästa platskrokarna i fälgarna, i fram- och i underkant av motorhuven eller i kylargallret. Ett extra plus är att hela dörrarna fram samt stor del av motorhuven täcks.

Självklart har vi jalusier att dra för men de är ju inte direkt isolerande på något sätt för kyla. När vi har använt jalusierna så uppstår genast problemet med kondens och t o m is på in- och utsidan av rutorna.

Vi är mycket nöjda med skyddstäcket som finns både som vinter- och sommarmodell. Täcket levereras till ett antal märken och det går även att måttbeställa. Täcket levereras med en förvaringssäck och totalvikten ligger på 2,7 kg.

2 Comments

  1. Hej.
    Kan man alltså använda vintertäcket även på sommaren? Om man bara vänder på det så att silvriga sidan kommer utåt? Så man behöver inte köpa två olika?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism