fbpx

Inlägg med reklam för produkter från Valostore.se

Över 350 meter riktigt bra belyst väg framför husbilen känns helt klart tryggare under den mörka årstidens resor med husbilen. Framför allt för att tidigare upptäcka såväl personer som djur eller andra faror/hinder på eller i närheten av vägbanan.

Därför testar vi LED-ramp Purelux_road_curve_c790 från Valostore. En LED-ramp som mäter hela 79 cm och har en effekt på 180 watt. Mer teknisk data om LED-rampen finns att läsa via länken.

Rampen inklusive monteringsdetaljer samt hållare och anpassat kablage kommer väl förpackat.

Montage av fäste

Registreringsskylten och dess hållare demonteras enkelt. Efter det borrar jag hål för att kunna montera genomgående bult med mutter och låsbricka på insidan. Det gör jag för att inte allt ska vara fäst i plasten med skruv och för att montaget ska bli betydligt mer stabilt.

Med de medföljande montagedetaljerna är det enkelt att fästa själva LED-rampen på hållaren.

Elinstallation

Elinstallationen är enkel tack vare den förkopplade kabelsatsen där man kan välja att få EU-godkänd styrka eller ha det s k PowerBoostläget aktiverat samt gult eller vitt parkeringsljus i rampen. Vi har valt att installera enligt gällande lagar i Sverige, alltså inget parkeringsljus i LED-rampen tänt samt PowerBoostläget aktiverat.

Det är viktigt att man ser till så installationen i elcentralen sker på ett sätt som gör att ingen fukt kan kom in och orsaka problem i framtiden. Styrningen av tillslag för relä sker enklast genom att man kopplar på sig direkt på kabelstammen till huvudbelysningen. Glöm inte att täta detta ordentligt sedan!

Test på väg

Ett test med olika ljusbilder. På första ses bilens ordinarie halvljus, därefter det ordinarie helljuset och till sist med LED-ljusrampen med PowerBoostläge aktiverat.

Test med reflexväst

Vi gör även ett test där Carina tar på sig en reflexväst och går längs vägen. Man märker verkligen effekten av reflexväst men också vilket otroligt ljus denna LED-ramp ger. På sista bilden är Carina nästan 350 meter bort från husbilen!

Erbjudande till HUSBILSRESOR & ÄVENTYRS läsare.

I samarbete med Valostore så får våra läsare 15% rabatt på Purelux produkter från Valostore. Rabatten går givetvis inte att kombinera med andra erbjudanden.

Beställ via länken HUSBILSRESOR & ÄVENTYR I SÄLEN för att erhålla rabatten.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism