fbpx

I betalt samarbete med Skistar.

I Lindvallen finns mycket att göra under sommaren. Under några härliga dagar har vi testat cykla cross country (MTB) och downhill samt besökt den nya klätterparken.

Cykling

Man hittar bra information om cykellederna på SkiStars egen hemsida och även på Biking Dalarna. Alla leder i Lindvallen och övriga Sälenfjällen ingår i Biking Dalarna och följer samma skyltmanér.

Vi tar liften upp på fjället och åker mot Högfjällshotellet. Turen börjar över vattensank myr men blir snart bättre när vi når Köardalsleden. Vi fortsätter mot Högfjällshotellet och kör över spångar och stigar och därifrån tar vi landsvägen tillbaka till Gustavstorget via Sälfjällstorget.

Det blir några vändor på downhillbanorna som erbjuder både röda och blå leder. Det finns avsnitt där man kan välja att göra hopp om man vill.

Man behöver inte ha någon egen utrustning utan allt finns att hyra via SkiStar. Smidigast är att boka allt i förväg så det bara är att hämta ut vid ankomst.

Experium

Mat & nöje, butiker, äventyrsbad och bowling.

Löpning och vandring

Här kan man utmana familj och vänner på sommarens tuffaste trailutmaning med start nere på Sälfjällstorget och målgång uppe på fjället eller vandra på fjället.

Klätterpark

Här är nyheten Högt & Lågt Klätterpark & Äventyrspark med 9 ziplines, 59 hinder och 7 banor. Man kan testa fritt fall från det 10 meter höga tornet eller åka en 200 meter lång zipline som går över Svansjön.

Det är fredag den 13:e och vi ska testa klätterparken! När klockan är 10 får vi vår klätterutrustning och sedan är det säkerhetsgenomgång med en instruktör.

Vi får också provklättra på en liten bana där vi lär oss att man är en på stegen, man kan vara två på plattformen och på ziplinen är man en i taget. Dessutom får man absolut inte åka zipline innan föregående åkare har gjort tydligt klartecken.

Lite blåmärken här och där och en sprucken läpp några timmar senare men vi har haft en helt galet rolig förmiddag.

Carina provar fritt fall från det 10 meter höga tornet.
Även Håkan testade fritt fall

Barnaktiviteter

Överallt möter man ganska unga barn som med bestämd min helt orädda kastar sig utför de olika banorna med sina små cyklar, mycket imponerande!

Valle

Snögubben Valle bjuder på aktiviteter och bus nästan varje dag i veckan under vintersäsongen. Under sommaren kan man vara vid Valletorget och barnen kan även cykla Valles cykelled.

Skistars hemsida hittar du mer information om priser, tider och bokning.

Ett tips på boende för dig som kommer med husbil eller husvagn är ställplatserna i Lindvallen.

5 Comments

  1. Förstår inte vitsen med downhillbanorna bara att skapa skador och kostnader.
    Cykel är annars ett favorit för mig. Fjällen är som vackrast nu när hösten kommer.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism