fbpx

Våren innebär för väldigt många en ny husbils/husvagnssäsong. Kanske åker du runt och tittar just nu på olika modeller och har så många frågor och funderingar kring lastvikt, modell på säng, extra utrustning, gasol, värmesystem m.m. Vi reser med husbil året runt och har samlat på oss en hel del erfarenhet, en del genom olika missöden så klart. Dessa missöden tänker vi att ni ska slippa göra så därför detta inlägg på bloggen med olika tips och råd inför köp och kommande resor och äventyr.

Carina Ekroos och Håkan Söderman hälsar välkomna till husbilen en Dethleffs Trend 7877 och compact living på hjul.

Välkommen in i denna rymliga 3:a på hjul med hela 6 bältade platser. Här har du allt du behöver; två sovrum, ett kombinerat matrum/vardagsrum/arbetsplats, kök, toalett och dusch med fräscha ytskikt och smakfulla ljusa färger. Det finns gott om förvaring i garderober och överskåp. Extra bred ingångsdörr. Mindre hall två trappsteg upp. Sol- och insektsskydd.

Här sover du på din egen kudde mitt i naturen eller i direkt närhet till storstaden året runt med utsikt i bästa läge! Lägenheten har en öppen planlösning som ändå ger dig möjlighet till en egen vrå.

Sovrum 1

Är ett större sovrum med tvärbädd. Rejäl taklucka med solskydd. Gardiner ger dig möjlighet att avskärma sovrummet från hallen. Sovrummet har två fönster. Rejäla överskåp ger extra förvaring. Sovrumsväggen är klädd med tyg som ger ett ombonat intryck. Säkerhetsnät ingår så klart. Vägghängd TV.

På duschens motsatta sida hittar du vår lilla toalett med allt du behöver. Bra avställningsyta och förvaring. Med den rejäla toalettdörren kan du också avskärma sovdelen, duschen och toaletten mot köket. En extra toakassett är guld värd.

Sovrum 2, alkoven

Är en bekväm sovplats ovanför förarhytten och nås via en stege. Utrymmet kan användas som extra förvaringsutrymme och kan fällas upp när det inte används. Här finns ett litet fönster som har säkerhetsspärr och en taklucka. Här kan du ligga och titta på stjärnorna innan du somnar! Gardiner för avskärmning mot matrum/vardagsrum. Säkerhetsnät ingår även här. När sovplatsen är uppfälld finns plats för förvaring på hyllorna under sängen.

Köket

Har gasspis, gasugn, diskho, gott om utrymme på diskbänken och har även försetts med en praktisk och snygg avskärmning mot det kombinerade matrummet/vardagsrummet. Fräscha ytskikt och ett stort kylskåp med frysfack. Induktionshäll som används vid elanslutning. Gott om förvaring i över- och underskåp samt golvskafferi. Luftkonditionering.

Matplatsen består av tre soffor som med en flyttbar mellandel ger en skön hörnsoffa. Bordet kan enkelt flyttas bort vid färd. Med en iläggsskiva blir bordet större.

Garaget

Stort garage med ingång från två håll. Plats för tre cyklar. Utvändigt cykelställ.

Husbilsresa med barn

Barn och/eller barnbarn är med oss under flera av våra resor. Då är det viktigt att tänka på säkerheten samt lastvikten. Vi har ett samarbete med Babya/Lekia i Örebro kring olika modeller av bilbarnstolar.

Hur fungerar då detta med gasol?

Då vi använder husbilen under årets alla årstider så har vi möjlighet att testa olika typer av gasolflaskor och hur de fungerar i olika temperaturer. Läs gärna våra gasoltips, och kommentera gärna om du har egna erfarenheter eller funderingar.

Drickvatten, gråvatten och svartvatten!

Vad är skillnaden kanske du undrar och hur fyller respektive tömmer man de olika tankarna är det säkert många som liksom vi funderade kring i början. Här kommer några tips från oss som vi hoppas ska vara en liten hjälp på vägen.

Vad ska man tänka på vid fricamping?

Vi har listat en del tips kring fricamping i samarbete med Housecar. Vi hoppas att dessa tips ska göra era resor och äventyr till ett positivt minne.

Nu kan du köpa denna 3:a på hjul

Då vi sedan en tid bor och arbetar i Sälen, ett område som många av våra resor gick till. Så söker vi nu annan modell på husbil vilket innebär att denna 3:a på hjul är till salu. Här är länk till Tumbo där husbilen står för förmedling, och och titta på den och kom sedan med bud.

3 Comments

  1. Oj, oj!
    En mer omskriven husbil lär vara svårt att hitta.
    Låter en ny köpare husbilen berätta om alla äventyr blir det underhållning från första milen.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism