fbpx

I betalat samarbete med Babya och Lekia Marieberg vid IKEA och Örebro City.

Som vi berättat om tidigare har vi med både barn och barnbarn ibland vid våra resor. Då gäller det att alla kan färdas på ett tryggt och säkert sätt.

Här sitter vårt barnbarn Sigge i en Britax-Römmer MAX-WAY Plus som är försedd med ett avancerat sidokrocksskydd (SICT) som du aktiverar på den sida som är närmast bildörren. Vid montering i husbilen använder vi Britax Kil – Secura Hi-Way för att få rätt lutning på stolen.

IsoFix är en ny standard, i alla fall för oss, för enkel och säker montering och demontering av bilbarnstol. Sedan kan man ju också använda befintliga 3-punktsbältet med extra spännremmar under stolen för lika säker montering. Men då är det inte lika enkelt att montera och demontera stolen i bilen som vi önskar att det ska vara. Samt att man måste montera extra backspegel på befintlig höger spegel för att se något, ändock tycker jag inte det blir 100% bra, vilket har irriterat mig en aning vid våra resor. Givetvis är en förutsättning för att ha stolen fram är att det går att avaktivera airbagen!

Torbjörn Andersson på Babya/Lekia ger i dessa filmer värdefulla tips kring montering av bilbarnstol i husbil. 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism