fbpx

Äntligen helg! Lördag eftermiddag åkte vi till Hymer Center i Örebro för att hämta husbilen som varit inne för en mindre service. Det var mycket folk, många fina bilar och vi kikade på Melodifestivalhusbilen som stod parkerad utanför. Vi får göra ett längre besök en annan gång för nu var det fokus på att komma ut med husbilen. Så därför åkte vi hemåt i personbil och husbil för att fylla på vatten, bära ut kläder, mat och dryck och ta en sväng förbi macken för att fylla på diesel.

Vi har åkt runt och rekat i Kilsbergen tidigare, här finns många fina platser där man kan stå ostörd och det här är absolut det bästa som finns. Fricamping är en bra kombination av uteliv men på ett bekvämare sätt än att ligga i vindskydd eller tält. Vi kommer absolut att prova både vindskydd igen och tält framöver också. Fricamping kräver lite mer planering men man får snabbt rutin på det efter några resor. Och har man valt en husbil med alla bekvämligheter så är det ju väldigt inte dumt att inte använda dem; värme, vatten, sängplats, spis, ugn, dusch och toalett. Man saknar inget, inte ens TV.

Vi vet att det är många som föredrar att stå på en camping med all den bekvämlighet som finns. Vi säger inget om det, det har vi också gjort vid flera tillfällen kanske främst i Mora då vi deltagit i olika arrangemang i samband med Vasaloppet aktiviteter. Men vårt tips är ändå prova att fricampa!

Vi hittade en alldeles underbar plats att stå över natten med utsikt över vattnet och innan solen gick ned vi hann lagom tända en brasa, ställa fram stolar och bord samt förbereda kvällens måltid som var kycklingfilé och pommes. Detta lagade vi snabbt och utan problem i vår gasolugn.

Vi har alltid med oss två gasolflaskor främst för friheten att alltid kunna stanna där vi vill. Vår bil är utrustad med Truma DuoControll CS Anläggningen byter automatiskt förbrukning (bara man öppnat flaskans ventil) mellan gasolflaskorna när den ena blir tom. Den integrerade krocksensorn möjliggör en säker uppvärmning även under färd, genom att den förhindrar läckage vid en krock. Om vi någon gång absolut måste ha el, kan vi själva lösa det via vårt elverk Honda eu22i som är köpt hos Ljusonoje i Örebro.

När vi hade ätit klart var det en fin glödbädd i eldstaden av sten som fanns några meter från vattnet. Man måste alltid hålla koll när man eldar och var man eldar. Vissa perioder råder också eldningsförbud.

När även efterrätten var uppäten var det bara att vända blickarna uppåt och njuta av den stjärnklara himlen.

När vi vaknade lagom tidigt på söndagsmorgonen tog vi en kortare tur i omgivningen. Vi hade tyvärr inte tillräckligt med tid för att stanna hela dagen eftersom vårt barnbarn Sigge har bjudit in till sitt första födelsedagskalas kanske med en viss hjälp av sina föräldrar.

Så när vi kommit hem hissades flaggan och vi åkte därefter in till Örebro för att hämta upp svärmor och köpa present till Sigge. Vi köpte en cykelbarnstol, en hjälm och en cykeltuta så Sigge kan sätta fart på sina föräldrar när de är ute och cyklar.

Det fick även bli en ny badrumsmatta till husbilen, den här hittade vi på Rusta.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism