fbpx

Vi har ärenden att uträtta i Falun bl a ska Håkan på halvårskontroll efter den canceroperation i strupen han genomgick hösten 2020. Så för att slippa att köra långt på fredag morgon packar vi husbilen och åker från Sälen redan torsdag kväll.

Roxnäs udde hittar man vid sjön Runn i Falun. Roxnäs udde är en del av naturreservatet Runns norra öar. Här finns även en allmän badplats.

Det ska finnas parkeringar centralt där man kan stå med husbil i 24 timmar. Vi hittar en stor parkering på andra sidan järnvägen men det ser inte inbjudande ut och vi väljer att åka vidare på Strandvägen för att komma till Roxnäs udde.

Vägen känns oändligt lång när vi räknar upp på husnumren och efter den allra sista kurvan före industriområdet kommer vi fram till parkeringen vid Roxnäs udde.

Det har börjat skymma och det står bara en husbil till här förutom vår. Strax innan det mörknar ser vi en bäver simma iväg.

Vi vaknar tidigt nästa morgon och när vi öppnar bakdörrarna ligger dimman tät utanför husbilen. Man anar ljuden från järnvägen och stan en bit bort men man ser ingenting. Vi följer strandkanten och vägen bort mot udden. Det är alldeles stilla och nu lättar dimman snabbt och man kan se andra sidan av sjön åt båda hållen.

Här finns en stor badstrand, toalett, omklädningsrum och bänkar. Överallt ser man fina grillplatser.

Där vi står är ingen ställplats utan en vanlig parkering så då gäller max 24 timmar om inte skyltning anger något annat samt att man parkerar enligt de föreskrifter som Transportstyrelsen beskriver i foldern Stanna och parkera och att man kontrollerar med kommunen eller markägaren vad som gäller för varje enskild plats.

2 Comments

    1. Ja verkligen en mycket fin och rogivande plats. Blir säkert ett besök i sommar och då testa badet. Var nästan lite magiskt att vakna och se dimman ligga tät över sjön, samtidigt som man hörde sorlet från staden som vaknade utan att se den.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism