fbpx

I betalt samarbete med Mattjätten.

På Regelgatan i Linköping finns Mattjätten som tillverkar mattor efter kundens önskemål. Det är många husbilsägare men även båtägare som gör beställningar på mattor.

Det är nästan bara fantasin som sätter gränser för den som t ex vill göra en köksmatta till sitt hem. Mattorna finns i en bredd på upp till 4 meter och det finns många olika typer av mattor i många färger.

Inför besöket har vi gjort pappersmallar där vi ritat av formen på golvet i vår husbil. Det är inte helt lätt för det är många vrår och svängar åt alla möjliga håll och dessutom ska man ta hänsyn till de golvventiler för värmen från det vattenburna värmesystemet från Alde som inte får täckas över. När mallarna är gjorda skickas de till Mattjätten som gör mattorna klara.

Tillsammans med personalen gör vi en kontroll för att se om våra mallar mattor passar. Det gör de förutom lite småjusteringar som markeras med penna och överflödigt tyg klipps bort.

Därefter går vi in till den lilla verkstaden i butiken där man syr ny langettsöm. Man börjar med att tejpa silvertejp där justeringar gjorts, detta för att förstärka kanten. Sedan är det dags att sy langettsömmen, bränna av trådarna, limma och kyla limmet med lite vatten.

Det kan se väldigt enkelt ut men det gäller att ha kunskap om var och hur man ska klippa bort tyg för att allt ska bli rätt.

Efter ytterligare en provning och justering är våra mattor klara. Det är stor skillnad mot ett golv utan mattor. Vi är nöjda med val av både material och färg. Mattorna heter Chile beige.

Viktigt att tänka på är också vilket material mattan är av om man som vi har vattenburen golvvärme. Då är det viktigt att mattan släpper igenom värmen på ett effektivt sätt.

Följ vår resor och äventyr enklast genom att prenumerera på bloggen, gilla och följ oss i våra sociala medier. Ange din e-post adress i fältet nedan för kostnadsfri uppdatering när något nytt publiceras på bloggen.

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism