Fricamping i Kilsbergen

På påskdagen tog vi husbilen för ett dygn i Kilsbergen som är ett område som vi uppskattar för dess härliga natur, stillhet och möjlighet till fricamping nära olika sjöar.

Våra barn tycker också att det är mysigt att träffas, äta och umgås och att man samtidigt kan vara ute. Några av barnen mötte vi upp efter vägen till platsen vi valt, några kom dit senare. Vi hade skickat koordinater men det är inte alltid GPS i mobilen fungerar till 100%.

Vi valde en plats vid en sjö med gott om utrymme för både husbilen och personbilarna. Här fanns en härlig grillplats och vi hade tagit med oss ett eget grillstativ, perfekt vid sån här tillfällen då det inte heller tar någon plats i bilen. Så när elden var igång var det bara att sätta igång med att grilla korv och hamburgare. Allt smakar så mycket bättre ute i naturen. Småkillarna valde andra alternativ.

Sigge hade med sig fina påskteckningar både till oss och sin faster. Duktig kille som kan skriva Glad Påsk fast han bara är ett år…

Efter maten blev det lite dramatik när en orm slingrade sig förbi vårt läger
och efter en stund upptäckte vi ytterligare en orm. När alla lugnat sig och vi konstaterat att det bara var vattensnokar tog vi fram vårt trädgårds-yatzy. Sigge ville också prova att kasta tärningar och det klarade han bra.

Sedan gissade alla vattentemperaturen i sjön. Det blev gissningar på allt från 11 grader till 17. Rätt svar var 14 och det måste ju räknas som badvänligt så det blev ett snabbt premiärdopp. Konstigt nog kändes det varmare nu än när vi badade förra året, då det var 17 grader i havet i maj.


Innan det var dags för barnen att åka hem gick vi en kort promenad med Sigge på axlarna och Vilmer, som blev två månader den här dagen, i barnvagnen.

När alla åkt hem plockade vi ihop inför natten, tog en kvällspromenad för att ta några bilder.

Det blev ett stopp på vägen hem för lite fotografering.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: