Hembygdsgården Sollerön

Efter ett kort besök på Valbo köpcentrum och ett besök på Stadium Outlet i Mora är vi framme vid hembygdsgården på Sollerön. Efter en smärre incident när vi skulle hämta våra startnummer, det är inte alla som passar som parkeringsvakter, står vi nu parkerade vid hembygdsgården. Vi har ätit kvällsmat, diskat, plockat fram våra kläder och skor inför morgondagen och gjort en sista koll på cyklarna. Allt ser bra ut. Vädret blir inte riktigt som vi tänkt oss. Vi trodde vi skulle klara oss utan regn men prognosen visar på regn åtminstone några timmar mitt på dagen. Inget att gnälla över, bara gilla läget.

Det är roligt att se att det är många husbilar även här. Det här har vi märkt vid alla tillfällen vi deltagit i någon sportaktivitet. Med husbilen bor man ofta nära startområdet. Man behöver aldrig fundera över utcheckning. Allt man har med sig ligger redan på plats och behöver inte bäras från bil till boende och tvärtom. Dusch har man i bilen. Och när vi har gjort vårt lopp och vilat är det bara att åka hemåt.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: