fbpx

Alltid första lördagen i juni

Orsasjön & Siljan runt är ett motionslopp som går i en vacker miljö där vi varit många gånger tidigare men främst under vintertid. Om drygt två veckor är det dags för Vätternrundan och som uppladdning inför detta lopp har vi cyklat Shimano landsväg 167 km i Uppsala för två veckor sedan och igår Orsasjön & Siljan runt 16 mil. Alla tre loppen Orsasjön & Siljan runt 16 mil, Siljan runt 12 mil och Orsasjön runt 7 mil var fulltecknade.

Det finns sex depåer utefter banan; Kumbelnäs, Färnäs, Garsås, Tällberg, Fornby och Björka. Det fanns lite olika utbud det man brukar servera som bullar, sportdryck, bananer, sportdryck, buljong. I Garsås serverades även varm korv vid lunch och aldrig har en varm korv smakat så gott så därför blev det två. Eftersom det regnade mer eller mindre konstant såg vi till att få i oss varma drycker i första hand och kompletterade med sportdryck i flaska på cykeln.

Vi passerade mål efter 7 timmar 42 minuter och 25 sekunder och efter maten tog vi oss lite stela och kalla tillbaka till husbilen vid hembygdsgården där vi packade ihop allt och körde till Mora camping. Bara att rulla in på campingen, parkera, duscha och äta kvällsmat. Det var inga problem att somna.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism