fbpx

Betalt samarbete med WIFI.se

Sedan flera år tillbaka har vi haft Wifi i husbilen för att använda bl a när vi jobbar med bloggen, tittar på film eller för att se en teaterpremiär online vilket vi provade under pandemin.

Det som är viktigt för oss är:

  • Hastigheten att ha tillgång till bra hastighet även vid de tillfällen när vi är många som delar på anslutningen
  • Bra mottagning – många gånger åker vi långt från bebyggelse
  • Klara flera nät – då vi inte alltid vet om det är 3G, 4G eller 5G där vi är

Våren 2022 byter vi husbil, nu till en plåtis, och det är dags att flytta utrustningen igen. Efter en del kontakt med Nicklas Knall på Wifi.se beslutar vi om att montera deras senaste router och takantenn på vår bil.

Vårt samarbete med Wifi.se börjar under ELMIA Husvagn Husbil 2019 och har pågått sedan dess. Det innebär att vi har testat utrustningen i många skiftande miljöer, temperaturer och med antalet uppkopplade samtidigt.

Takantenn

Hösten 2021 flyttar vi till Sälen och innan vi tillträder huset bor jag, Håkan, i husbilen några månader. På platsen där jag står med husbilen märker jag ganska snabbt att de mindre antennerna inte räcker till för att få bra mottagning. Jag ringer Nicklas som skickar den nya yttre antennen för att prova. Det blir en betydande skillnad när det gäller mottagning så klart.

Plåtis och ny router

Nu är den senaste routern monterad och en ny yttre antenn som klarar bandbredderna 2G/3G/4G och 5G är på plats och vi påbörjar en ny testperiod av utrustning.

Vi är hittills mycket nöjda med de produkter vi testat från Wifi.se och kan förstå att många tycker att de är dyra men då ska man veta att det är produkter som normalt monteras i t ex turistbussar där över 50 personer ska kunna vara uppkopplade samtidigt.

Hittills har vi bara rest i Norden så hur det fungerar ute i Europa är inget vi kan uttala oss – inte än i alla fall.

husbilsresor & äventyr Adria Twin Supreme vid Oxbergsbron

Montering och placering

Vi väljer en fast montering i ett överskåp samt drar fram en 12-voltkabel för strömförsörjningen. Takantennen är lite bökig att få på plats då vi inte vill ha en grov kabel ner genom taket utan dold i ett överskåp.

Det går åt en del tätningsmassa för att vi ska vara helt säkra på att hålet för alla kablar blir 100 % tätt. Nu återstår bara att ge sig ut så långt från master som möjligt för att testa mottagningsförhållanden och låta barn, barnbarn och på en träff kanske låta fler koppla upp sig för att maxtesta hastigheten när många vill dela samtidigt.

För information och beställning

Tidigare inlägg om WiFi

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism