CPAP i husbil

Numera är det ganska många som har en CPAP för sömnapné eller snarkning. När vi är ute med husbilen tar jag alltid med mig min CPAP.

Jag har den vanliga 240-voltsanslutningen med som används när vi står på på elanslutning. När vi inte har elanslutning använder jag en inverter som omvandlar 12 volt till 24 volt.

På så sätt kan jag använda min CPAP även när vi fricampar tack vare att Håkan installerat ett uttag i skåpet vid sängen.

För den som vill göra en sömnutredning krävs remiss. Kontakta din läkare för mer information om vad som gäller i din region.

Mer finns att läsa också på respektive regions hemsida. Här länk till vår region, Region Örebro län, och vad som gäller kring sömnapne.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: