fbpx

Vinter, snö, längdskidåkning, uteaktiviteter. Som vi har längtat efter detta. Nu hoppas vi kunna njuta av några fina dagar vid Grövelfjäll.

Vi kommer hit på eftermiddagen och tas emot av personal på Grövelfjäll som ger oss all tänkbar information om var vi ska stå, servicehusets faciliteter m m. Det har snöat mycket under natten och vi får stå på en tillfällig plats, trots detta med 16 ampere! i väntan på att planen ska plogas.

Vandring i närområdet

Efter en sen lunch tar vi på oss kängorna för att ta en tur i närområdet. Här finns flera anläggningar och även STF Grövelsjön Fjällstation som tillhör Svenska Turistföreningen. Vi är ju båda aktiva i styrelsen för STF Närke Bergslagen och då vill man ju passa på att se även denna plats.

Det är mycket snö i skogen så vi tar oss fram på den plogade vägen. Emellanåt kommer det någon bil, absolut ingen livlig trafik och vi har satt på oss reflexvästarna för att synas ordentligt.

På vägen hem svänger vi in vid Grövelsjön Fjällbageri. Här kan man köpa bröd bakat på bl a fjällvatten (!) och ekologiska eller kravmärkta råvaror som t ex majsmjöl, solroskärnor och linfrö. Grövelsjön Fjällbageri drivs av Maxime Kindlund som vann SM-guld i klassen Smaksatta bröd Solros & Linfrö 2017!

Nu väntar skidåkning samt upptäcka mer av Grövelfjäll. Så fyll i din e-post adress och prenumerera på nya blogginlägg, och följ oss på våra resor och äventyr året runt!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism