fbpx

Betalt samarbete med Lima Besparingsskog

Äråbadet ägs och drivs av Lima Besparingsskog som 2022 fyller 150 år och den 18 juni firar man detta med ett fullspäckat program som pågår mellan 9-17.

När vi lämnar Sälen är himlen mörkblå och vi hinner inte så långt innan regnet fullkomligt öser ner. I Lima avtar regnet och när vi checkar in verkar det faktiskt som det börjar lätta upp. Vi hinner gå runt och ta lite bilder innan solen försvinner ner bakom trädtopparna.

Ställplatser

På Äråbadet finns 18 stycken ställplatser och alla platser har el. Det inte möjligt att boka eller reservera en speciell plats utan man får stå där det är ledigt. Det är gott om utrymme mellan platserna och flertalet har en rätt så stor gräsyta. Campingen är obemannad men det fungerar bra ändå och vid infartsbommen och servicehuset finns tydlig information om hur man ska gå tillväga. För en natt på ställplatsen vid Äråbadet betalar du 250 kr inklusive el och tvättmaskin/torkskåp. Badet är kostnadsfritt så passa på att ta ett dopp under besöket.

Servicehus

I det fräscha servicehuset finns allt och det är toppskick; toaletter, pentry, tvätt och torkskåp. Det finns kärl för källsortering och latrintömning för såväl fasta som lösa tankar. För att komma in i servicehuset använder du samma kod som vid incheckningen. Mycket praktiskt – inga nycklar eller kort att hålla reda på!

Följ med Håkan på en rundvandring i servicehuset!

Dusch och bastu

Vid Äråbadet hittar man herr- och damduschar och även en gemensam bastu. Som gäst på ställplatsen använder man samma kod som till servicehuset. Koden till duscharna fungerar även när badet är stängt. Det finns också en kiosk på området.

Bada

Att bada kostar inget. Man kan välja på att bada i den tempererade bassängen eller i dammen vid Äråbadet. Är det lite kyligare ute skulle vi absolut välja den tempererade bassängen. Badet är öppet dagligen 10-20. För mer information om öppettider m m följ länken Limaskog

Aktiviteter

Det finns en boulebana, ett utegym och en pumptrackbana. Det finns flera vindskydd och en stor lekplats. Utegymmet ser mycket lockande ut och vi planerar redan för att komma tillbaka snart.

Cykla

Vi älskar att cyka och på Biking Dalarnas hemsida hittar man information om cross country i Lima. Det finns en blå MTB-led: Ärnäs 7 km och två röda MTB-leder; Heden 13 km och Simonssons Rör AB Leden 13 km. Vid Äråbadet finns en ordentlig cykeltvätt.

Läs gärna reportaget i Siljan News om besparingsskogens storsatsning på ärabadet fortgår

Foto: Restaurang och museum Sixten Jernberg

Sixten Jernberg

Vid byn Limedsforsen finns Restaurang Sixten Jernberg och Sixten Jernbergs Museum. OS-guldmedaljören och världsmästaren Sixten Jernberg var en känd längdskidåkare och räknas som en av Sveriges främsta idrottsmän genom tiderna. Sixten Jernberg vann också Vasaloppet två gånger.

Lima Besparingsskog

”Lima Besparingsskog bildades 1872 och är en samfällighet som ägs av jordägare i Lima socken. Verksamhet bedrivs inom områdena skogsbruk, väghållning, reparationsverkstad samt kapitalförvaltning. Skogen omfattar totalt cirka 51 000 ha, varav cirka 35 000 ha produktiv skogsmark. Besparingsskogen styrs av lagen om allmänningsskogar i Norrland och Dalarna från år 1952.” Text Lima Besparingsskog.

Fakta

  • 18 platser alla med el
  • Avgift SEK 250 per natt inklusive el och tillgång till tvättmaskin och torkskåp
  • Ställplatsen är öppen året runt
  • Ej möjligt att förboka plats
  • Longitud: 13.3691552809204 Latitud: 60.9047756459828
  • Länk till sida för incheckning, OBS EJ bokning! Äråbadet
  • 27 grader är temperaturen i poolen
  • Ingen entréavgift till badet

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism