fbpx

I samarbete med Hollistay.com

Cirka 13 km utanför Karlskoga ligger Lunedets Camping i ett naturskönt friluftsområde. Hit ville vi åka och hade därför bokat två nätter via Hollistay.com vilket är en bokningstjänst som gör det enklare att hitta nya campingar.

Man kör in över Knappforsen och checkar in på Lunedets Camping Restaurang & Café. Här var det fullt med folk och kön ringlade lång in till disken längst in. Man säljer bl a glass, bubbelwafflewraps, och räkmackor med handskalade räkor. Vädret var fint och det var människor överallt.

Vi hade inte fått någon speciell plats vid bokningen via Hollistay.com men i receptionen berättade vi att vår husbil är nästan 9 meter lång. Personalen sa att tomterna är 10 x 10 meter men väl på plats nere på campingen fick vi ringa upp campingen för att få byta plats. Den plats vi först fått har inte plats för två bilar i rad så storleken på tomten stämmer inte. Men efter kontakt så löste personalen det på en snabbt sätt och utan problem.

Campingen ligger nere vid sjön Alkvettern. Tyvärr var vattnet för tillfället klassat som otjänligt p g a hög halt av bakterierna Escherichia coli (E.coli) och Intestinala enterokocker enligt provtagning 26/7 och gällde den badplats som är närmast campingen. Så det blev inget bad för oss den dagen.

När vi diskat tog vi istället en promenad bort till slussen där det finns en mindre djurhage med kaniner, ankor, grisar och får.

I servicebyggnaden finns fyra toaletter och två duschar var för damer och herrar. Totalt fyra duschar är alldeles för lite. I duscharna på damernas var det inte helt fräscht med hår i fönstret och i golvbrunnen låg det också massor av hår. Det finns inget papper förutom på toaletterna så det kanske är därför det blir besvärligt att göra rent efter sig.

Saknade även propp eller annan möjlighet till att stänga diskhon när man diskar. Detta innebär att om man glömt diskbalja så diskas det under rinnande vatten vilket inte är bra vare sig ur miljö- eller energisynpunkt.

Torsdag eftermiddag var det fritt fram att bada i sjön igen och vi njöt av en härlig eftermiddag på stranden, Sigge bar sand och vatten. Ett extra plus för handikapprampen ner i vattnet. Hundar är välkomna på campingen men inte nere på strandområdet. Den hund vi såg nere vid vattenbrynet hade nog bara missat den informationen.

Anläggningen passar den som gillar friluftsliv eller bara vill ha det lugnt och skönt. Förutom husbilar och husvagnar finns också en hel del som tältar.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism