fbpx

I samarbete med Hollistay.com

Vi bokade två nätter genom Hollistay.com genom deras bokningssystem och vi kom till Askeviks Camping på fredag eftermiddag. Det är första gången vi är här och man blir hänförd när man ser hur vackert den ligger på en sluttning ner mot Vänern. Campingen är öppen året runt och det finns stugor, plats för husbilar och husvagnar. Det här är också en populär plats innan isen har lagt sig och det är många som kommer hit för att fiska både lax och öring.

Incheckningen gick snabbt och vi fick en informationsbroschyr och ett kort för att komma in i servicehus. Positivt att man inte behöver fylla på kort för dusch m m.

När vi bokade hade vi önskemål om att stå tillsammans med Ida, Mattias och Vilmer för vilka det var premiär att resa med husbil. Vi fick först en plats lite högre upp men där var sikten över Vättern skymd och vi bad därför att få flytt och vi hamnade då på ställplatserna alldeles nere vid stranden med en härlig utsikt. Det här är platsen där husbilar normalt parkerar.

Det finns ett enda servicehus på hela anläggningen och det finns diskmöjligheter både inne och ute. Man har också ett kök med ett matrum innanför. I duschdelen finns åtminstone ett familjerum, mycket praktiskt när man som vi har med oss barnbarn. En del renoveringar pågår för tillfället i både servicehus och på toaletter.

Vi njöt av bad och sol och till kvällen blev det grillat. Den natten somnade vi gott till ljudet av ett lätt regn som föll mot husbilens tak.

Lördag morgon sken åter solen och det blev också en del tid på stranden med lek i vattenbrynet för Sigge. På fredagen var vi alla ganska besvikna över att botten närmast stranden var så stenig framförallt då vi hade två barn i sällskapet. Men på lördagen hörde vi några andra som badade att det fanns sand längre ut. Så om man går ut cirka 40-50 meter är det sandbotten. Med en temperatur på 20 grader i vattnet så det var inga problem att ligga länge i vattnet.

Idag har vi provat Camper Clean som är ett rengöringssystem för latriner. Första gången vi hörde talas om det här var på mässan Caravan Stockholm i februari i år. På Askeviks camping har man också automatisk rengöring av gråvattenbrunnen och den är uppvärmd vintertid.

Vi är nöjda med vår helg på Askevik och vi har haft toppenväder hela tiden. När vi checkat ut åkte vi vidare till Sjötorp, som ligger ungefär 6 km bort, för att titta på båtar vid slussen.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism