fbpx

Inlägg med reklam för MaxxFan DeLuxe från Camping4u

Vi fricampar en hel del och vill även då ha bra ventilation i husbilen, därför har vi monterat en MaxxFan DeLuxe från Camping4u. MaxxFan drivs med 12 volt istället för den klimatanläggning som fanns på husbilen när vi köpte den, och som kräver 230 volt för att fungera.

För att demontera den befintliga fläkten så skruvas de 4 skruvarna mellan inner- och ytterdelen bort. 230-voltsanslutningen kapas och sedan är det bara att lyfta bort hela ytterdelen. Kompressor, fläkt och styrenhet är monterat i ytterdelen så ingen demontering behövs. Det krävs i och för sig att vi båda hjälps åt då den väger hela 32 kg, så skönt att även få bort den vikten från bilen.

Som vanligt packar vi upp allt och lägger i ordning inför montering samt läser igenom instruktionsböckerna i förväg.

Inget vatten in här inte!

Först gäller det att få riktigt rent efter tidigare tätningsmassa så den nya fäster ordentligt. Därefter lägger jag på ny tätningsmassa.

Sedan placeras den utvändiga fästramen och skruvas fast.

Tätning av kanten mellan fästramen för MaxxFan DeLuxe och den befintliga ramen där vår tidigare klimatanläggning var monterad.

Även skruvningen tätas så klart.

Elinstallation

Det är viktigt att veta vad man håller på med när det gäller el, och det oavsett om det är 12 volt eller 230 volt det gäller.

När fläkten är på plats är det dags för lite elarbete. Här gör vi det enkelt genom att behålla 230-voltskabeln från tidigare klimatanläggning.

Den röda kabeln är en styrkabel, så den petar vi helt enkelt bara in, då den inte var ansluten till klimatanläggningen tidigare.

Kabelanslutning sker direkt till batteriet men självklart så monteras en säkring mellan batteri och fläkt, allt för säkerheten.

Elinstallationen är klar, nu återstår bara att fästa kablarna innan installationen går vidare i nästa steg.

Montering invändigt

Nu är elinstallationen klar så det återstår bara att montera de invändiga ramarna dels för tätning och dels med hållare av täckram med belysning och mörkläggningsgardin.

Allt är på plats och det fungerar!

Även mörkläggningsgardinen testas så klart.

Det ska bli så spännande att testa denna fläkt samt alla dess smarta funktioner under våra kommande resor. Att fläkten är snygg både in- och utvändigt också gör ju inget.

Dometic freshjet 2200 takmonterad klimatanläggning säljes

Dometic FreshJet 2200 är en av de minsta tillgängliga klimatanläggningarna för husvagnar och husbilar. Dess mycket låga startström gör att enheten fungerar smidigt även på campingplatser med svagt elnät. Genom att fördela luften effektivt i två riktningar kan den både kyla och värma luften för att garantera komforten i ditt fordon året runt. • Kompakt och lätt konstruktion • LED-belysning • Praktisk fjärrkontroll • Kan användas under körning med tillvalet DC-kit. • Krävs omformare på minst 1800W Bredd:562 mm Höjd:225 mm Djup:787 mm För taktjocklek:25-60 mm inbyggnadsmått:400 x 400 mm Kylkapacitet:2200 W Tillverkad 2020 Spänning:230 V Strömbehov kyla:4,1 A Strömbehov värme:5,2 A Strömförbrukning kylläge:950 W. Pris 18.000 SEK

Kontakta oss på 070-5529381 eller via e-post husbilsresorochaventyr@telia.com

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism