fbpx

Inlägg med reklam och produkttest i samarbete med OxyG

För oss är miljön viktig och vi försöker alltid välja de produkter som är bäst för miljön. Hemma i bostaden är det självklart med t ex källsortering och miljövänliga rengöringsprodukter och det är ju minst lika viktigt i husbilen.

Just nu testar vi tre miljövänliga produkter för alla olika tankar i husbilen, förutom dieseltanken. De produkterna vi kommer testa är Water Tank, Sanitation Wax samt Camper som samtliga kommer från företaget OxyG.

På campingskryssningen i början av november som arrangerades av Husvagn & Camping träffade vi representanter från företaget OxyG som fanns på plats för att presentera sina produkter.

Efter ett mycket trevligt och informativt samtal kom vi överens om att vi skulle testa och utvärdera deras produkter som enligt uppgift är miljövänliga och inte skadliga för naturen utan kan hällas ut i vanliga avloppet.

Förberedelser inför testet

Innan vi kunde började använda Camper för toatanken fick vi tydliga instruktioner som måste följas. Tidigare har vi använt bakteriedödande sanitetsmedel innehållande olika kemiska preparat och därför var det mycket viktigt med rengöringen för att få bort alla rester av dessa preparat för att de inte skulle ta död på de goda aeroba bakterier som, tillsammans med kemiskt syre i den biologiska processen, tar bort svavelväte eller dålig lukt.

När toatanken var rengjord enligt instruktionen tillsattes ½ mått i tom tank samma dag som vi åkte till First Camp City-Stockholm. Under helgen var i fyra vuxna som bodde i husbilen så blev toan väl använd. Hittills så är upplevelsen positiv både beträffande lukt i husbilen samt i samband med tömning av toatanken.

Det luktar bättre ur diskhon och handfatet efter att vi använt Camper i gråvattentanken också, men framförallt när tömning av tanken sker. Där sker doseringen genom att vi tillsätter 1 mått i diskhon och spolar med vatten så allt försvinner ned i gråvattentanken.

Vi har även testat Sanition Wax i själva toalettstolen, men under den här korta tiden har vi ännu inte märkt någon större skillnad. Men det är viktigt att man inte använder medel med olika kemikalier för denna rengöring för då tar man ju död på bakterierna i tanken samt även medverkar till utsläpp av miljöfarliga preparat.

För färskvattentanken kommer vi använda Water Tank som är en produkt för vattentankar för att syresätta vatten och underhålla vattentankar med syre. OxyG använder natriumperkarbonat, som är en typ av salt, för att syresätta vattnet som också är en känd metod för vattenrening.

Vi tycker att syre är en bättre och mer miljövänligt sätt än att använda någon typ av klor.

Vi kommer att rapportera framöver om resultaten av dessa tre produkter.

Vi försöker vara miljövänliga på olika sätt när vi är ute på våra husbilsresor genom att

  • använda vanligt porslin och flergångsmaterial istället för engångsmaterial
  • sortera avfall
  • använda LED-lampor
  • solceller
  • köra en husbil vars motor uppfyller kraven för miljöklass Euro 6
  • använda värmeväxlaren som motorvärmare när så behövs
  • tvätta i tvätthallar
  • använda allmänna kommunikationsmedel eller cykla vid förflyttning mellan husbil och platser vi besöker när vi är ute

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism