fbpx

I samarbete med First Camp.

Inför vår resa till Skansen har vi letat efter ställplatser och campingar i närheten men någon var stängd den här tiden på året och någon blev vi faktiskt avrådd från att prova. Vi valde First Camp City-Stockholm som ligger i direktanslutning till First Camp Ställplats-Stockholm visserligen en bit från stan men ändå inte alltför långt bort och vi kände att det skulle kunna fungera bra att ta sig in till stan med barn i barnvagn på buss, tunnelbana och vidare med spårvagn till Djurgården och Skansen.

Vi hade fått en kod för att kunna få ut kort till bommen och servicehusen när vi kom på kvällen. Dessvärre fungerade inte koden men det löste sig efter ett samtal till journumret. Ett plus att man dessutom ringde tillbaka till oss för att höra så allt hade fungerat som det skulle, det kan man kalla bra kundservice. Den plats vi skulle haft var upptagen men vi ställde oss på platsen bredvid.

Ett minus för platsen är att den grusade ytan inte räcker till för att man ska kunna kliva i och ur bilen utan att behöva gå på den leriga gräsmattan. Det skulle räcka med en halv meter till. För då kan man gå på båda sidorna om bilen utan att det blir kladdigt.

Servicehuset är välskött och rent. Varmvattnet har dock varit väldigt varmt så man får se upp så man inte bränner sig. I samma byggnad finns ett familjerum med dusch och toalett. Varmvattenberedaren ska räcka till både köket och duschen och det räckte inte med varmvatten för vår del när vi skulle duscha. Golvet lutar inte heller tillräckligt i duschen så vatten rinner ner mot toaletten. Lite trist för man får skrapa ner vattnet efter duschen även om man inte avsiktligt duschat ut mot rummet.

På söndagen testade vi även servicehuset med de fyra duscharna. Här var det inga problem med vare sig kall- eller varmvatten och duschen var ren och fräsch. Dörren ska öppnas med ett knapptryck när man går ut men det fanns även en skjutregel.

Man kan tömma toakassetter, fylla på vatten och tömma gråvatten.

Det finns ordentligt med kärl för sopsortering med en tydlig informationstavla och det är verkligen jättebra tycker vi!

På campingen finns också ett antal stugor.

Lite längre upp finns också en trevlig lekplats för de mindre barnen. Här trivdes Sigge och hade gärna stannat lite kvar lite längre.

För att åka till Skansen som var vårt mål fick vi gå några hundra meter till busshållplatsen och ta buss 816 till Skarpnäck. I Skarpnäck fick vi gå ytterligare några hundra meter till tunnelbanan. Vi tog tunnelbanan till T-centralen och gick av vid Sergels torg där vi tog spårvagnen mittemot Åhléns och åkte vidare till Skansen. Det var absolut inga problem, knappt några väntetider och biljetten köpte vi smidigt via SL appen. Att ta husbilen in till stan var absolut inget alternativ dels för att det tar tid och dels för att det inte finns några parkeringar i närheten heller.

När vi åkte tillbaka var det i omvänd ordning men när vi hoppade av på busshållplatsen var det verkligen kolsvart. Inte en lampa i sikte och efter en stund mötte vi en bil med släp i mörkret. Här hade det varit önskvärt med någon form av belysning vilket vi hoppas man försöker få till i framtiden.

Intill campingen finns som sagt också Firstcamp Ställplats Stockholm som också kan vara ett alternativ. Fina platser där in- och utfart är kontrollerad med bom och ett servicehus samt tömningsstation för fasta tankar.

Vår upplevelse av campingen är en ren och fin camping, och säkert helt underbart sommartid då det finns bad i närheten. Det har varit en lugn och tyst helg, inga störande grannar eller stök på campingen så det kommer säkert att bli flera besök här.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism