fbpx

Korta semestrar med två nätter borta räcker för att fylla på med ny energi inför kommande vecka. Vi hade ingenting planerat men beslutade oss i slutet av veckan för att åka till Caravan Club Skagern som ligger vid sjön Skagern, ungefär en timmes resa bort. Det är en anläggning som drivs av Caravan Club Örebrosektionen som även driver Gusselby/Annorlunda och Tisarstrands Camping. Vi hade bokat en plats längst ner vid vattnet med utsikt över sjön och fick njuta av en mycket vacker solnedgång innan vi somnade.

Lördagen började med frukost förstås och sedan ett träningspass med löpning från campingen upp till E20 vilket blev ungefär 7,8 km fram och tillbaka. Att springa överhuvudtaget kändes nästintill omöjligt då jag vaknade med en rejäl huvudvärk. Huvudvärk i kombination med gassande sol kan vara en ganska dålig kombination men det är bättre att komma igång än att sitta still. Den långa backen joggade vi inte utan det var mer powerwalk. När vi hade vänt och hade nedförsbacken och 2 km till campingen var det jogging hela vägen och då hade faktiskt huvudvärken försvunnit.

Tillbaka på campingen blev det ett dopp i det 17-gradiga vattnet. Det var fin sandbotten och det fanns en brygga och även en flytbrygga en bit bort. Det var lite djupare vid stranden borta hos oss och mer långgrunt vid bryggan och vi bottnade även ute vid flytbryggan. Efter en dusch gick vi upp till minigolfen, även Sigge ville vara med på ett hörn med en lånad klubba och han var mest intresserad av att gå på banan men det får man ju inte.

Håkan, Oskar och Johanna kämpade alla om förstaplatsen för vem vill komma sist? När sista bollen hamnat i lådan var det Oskar som tog hem segern, vi firade med varsin glass och kände oss alla som vinnare.

I morse gick vi upp till receptionen och beställde nybakat bröd. Vi hade svårt att välja så det blev två av varje sort. I husbilen stod frukosten redan framdukad så det var bara att slå sig ner.

Det var ganska många gäster, de flesta ”säsongare”, och plats även för de liksom vi kom för ett kortare stopp. Det var lugnt och tyst på campingen och vi sov gott båda nätterna.

Vi kommer snart tillbaka för att cykla Skagern runt på egen hand, en cykeltur på cirka 9 mil. Det blir en lagom lång tur med många fina ställen utefter vägen och så får vi avsluta med ett dopp på Caravan Club Skagern.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism